tilkkupussukan vuori ja vetoketju.

Vihreäsävyinen ja toisaalta musta-harmaasävyinen tilkkupinta on nyt kumpikin tikattu ja tasoitin ne pussukka-aihion muotoisiksi. Valitsin tähän mustan vetoketjun, johon ompelin melko pitkät kangasjatkeet kumpaankin päähän.


Tälläkin kertaa olin malttanut tehdä kunnolla leveät tilkkupinnat, joten saatoin kaventaa kappaleet ylöspäin.


Kappaleet jäivät toviksi tähän tilaan, kun en viitsinyt ruveta heti miettimään vuorikappaleita.

No seuraavana päivänä tein niin kuin yleensä – katselin ympärilleni ompelutilassa makkarissa ja etsin katseella vuorikappaleeksi sopivia kankaita. Yleensä huoneessa on siellä täällä tilkkuja ja kaikenlaista, ja niin nytkin.

Löysin geometriskuvioisen tilkkupeiton taustakappaleesta kavennettua reunaa. (Ai kauheaa, minullahan on ollut tilkkupeitto tasoitusta ja kanttausta vailla valmis tammikuusta asti, ja nyt on jo toukokuu!) Tasoitin soiron toisen reunan leikkurilla, taitoin kahtia ja ompelin pitkälle sivulle sauman. Leikkasin taitteen auki, avasin kappaleen ja taitoin ja ompelin vielä toisen kerran.

Vähän kun vielä levensin pientä tilkkulasagneani toisesta reunasta ja pidensin toisesta, minulla oli sopivan kokoinen pala kahteen pussukan vuorikappaleeseen:


Hyvin riitti:


Aika lailla nopeampaa olisi ollut leikata vuorikappaleet isommasta kangaspalasta, mutta pääsin kokeilemaan tilkkulasagnetekniikkaa ja sain merkilliset, pitkät kangassoirot hyötykäyttöön.

Ompelin toisen puolen vetoketjustakin jo valmiiksi.


Kumpikin vuorikappale näkyikin aika hyvin tuossa kuvassa.

Vielä yksi kuva puoliksi ommellusta vetoketjusta:


Niin se pussukka hiljalleen valmistuu. Toivottavasti muistan ommella sivu- tai kantolenksun ajoissa, etten taas kiirehdi ja ompele sivusaumoja unohtaen koko lenksuasian. Aika monta kertaa on käynyt niin!

Löysin peiton ylijäämäreunojen joukosta myös hyvin pitkän, hyvin kapean kaitaleen ja ompelin sen saman tien tilkkulasagnetekniikalla leveämmäksi.


Pöhköhköä puuhaa! Mutta syntyi melkein samalla kuin vuorikappalekin ja ajattelin, että ehkä tästä saa johonkin tilkkupussukkaan pari palaa. Minun pitäisi ommella Ei pöllömpi –tilkkupussukan katseenvangitsijakankaan ympärille toinen tilkkupussukka, ja tällainenkin vihreä pala voisi sointua siihen mukaan.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Kyllä on taas kaunis pussukka tulossa, naisellinen. Mulla olis idea paikasta jossa sä voisit myydä niitä, ainakin kysyä kiinnostaisiko. Palaan sähköpostitse.
Unknown sanoi…
Valtavaa tuotantoa, pussukkatehdas ;) Ihana tulee tästäkin!
Meikä täällä mökillä raatamassa, kaipaan jo (2pv:n jälkeen) ompelukoneen ääreen ;) Vieroitusoireita?
Irma sanoi…
Kiva oma design sinulla näissä pussukoissa:)
Tiinatei sanoi…
Huomaan, että olet siirtynyt ruutukaavaan villimpien kaavoitusten jälkeen! Tuo "poikkeuskangas" on piristävä säännöllisyyden keskellä :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.