lauantai 17. toukokuuta 2014

pussukka odottaa ompelua.

Varmaan teitä välillä kyllästyttää, kun kerron erikseen joka ainoan ompeluvaiheen projekteistani! No, voitte aina äänestää hiirellänne ja klikata muualle. Kerron siis seuraavasta vaiheesta miehekkään kantokonseptin (kantokonsepti-sanaa käytän, koska pussukan on vaikea kuulostaa miehekkäältä) ompelemisessa.

Tikkasin tilkkupinnat suorin ompelein – vaaleanruskean kellertävällä ja toisaalta harmahtavan vaalealla langalla – ja tasoitin ne pussukan muotoisiksi:


Tällä kertaa olin malttanut tehdä kappaleista kunnolla leveät, ja sain viistetyksi sivut ilman, että vetoketjun kangaspäät lyhenevät liikaa.


Hyvin on mittaa vetoketjun kangaspäällä suhteessa pussukkakappaleen yläreunaan.

Kuvassa näkyy ehkä vähän tikkauslankojen väriäkin. Olette varmaan kanssani yhtä mieltä siitä, että vaalea lanka tummemmalla pohjalla näyttää erittäin hyvältä.

Jätän kappaleet toistaiseksi odottamaan ja teen seuraavan pussukan tilkkupinnan valmiiksi. Tekee taas mieli käsitellä jäännöspaloja: tällä kertaa otan esiin taas musta-harmaat ja niille kaveriksi sammalensävyvoittoiset vihreät palat.

Minulta on pyydetty myös Ei pöllömpi –tilkkupussukkaa muistuttavaa uutta vetoketjupussukkaa. Ei sillä, että pystyisinkään tekemään tismalleen samanlaisen! Varsinkin jäännöspaloista ommellut ovat takuulla uniikkeja luomuksia.

Ompelin pitkän aikaa sitten harjoitusmielessä kaksi plus-kuvioista tilkkublokkia ja nyt tekisi mieli katsoa, saisinko kehityksi kokoon tilkkupeiton. Taas vaihteeksi tilkkupeitto..?

4 kommenttia:

Tuulispää kirjoitti...

Hei!
Kuule, löysin blogisi sattumalta, enkä missään nimessä aio klikata muualle, on niin hienoja juttuja sulla :)
Tuo vetoketjun jatkaminen kankaanpaloilla on uusi juttu, kai saan lainata ideaa jos linkkaan blogiisi? :)

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Ole hyvä vain, Tuulispää! Kyllä saat ilman muuta jatkaa vetoketjuja kangaspaloilla ja blogata, on kiva jos linkität tänne. Tervetuloa käymään uudelleen monta kertaa!

Schulz Family kirjoitti...

love the look of the new zip bag. Interesting shape that you start with.

Tuulispää kirjoitti...

Ensimmäinen jatkettu vetoketju tehty peruspussukkaan :)
http://ihanikioma.blogspot.fi/2014/06/hyvalle-ystvalle.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails