melkein kuin taikuutta.

Kävin viemässä jäännöspalaneliöiden ympärille rakentamani tilkkupeiton Töölön Tilkkupajan longarm-tikkauspalveluun keskiviikkoiltana. Tikkaus- ja alalangan valinta kävi Soilen avulla käden käänteessä ja löysimme nopeasti uuden, hauskan tikkauskuvionkin (”Falling Leaves”).

Ehdin seurata, kun Soile pingotti tilkkupinnan ja taustakappaleen koneeseen. Jätin hänet harjaamaan pinnasta langanpätkiä ja kissankarvoja (hänen kätensä ja tarraharja viuhtovat kiivaasti kuvan vasemmassa ylänurkassa).


Heti seuraavana iltana oli Helsingin tilkkukilta Syyringin kiltailta, ja Soile toi kokoukseen tilkkupeittoni, jonka hän oli ehtinyt tikata valmiiksi! Silmiä piti hieraista – suoritus vaikutti aivan maagiselta. Kyllä kelpasi esitellä peittoa todella tuoreeltaan Show and Tell –osiossa.

Suoraan Tilkkupajalta näimme myös Soilen oman solmiotilkkutyön ja Vapun ihanan tähtikuvioisen työn. Vapun työ taisi olla Perinnettärien mysteerityö.

Itselläni ei ole maagisia kykyjä, joten värikäs tilkkupeittoni on sentään vielä kanttaamatta (kuten geometrinen tilkkutyönikin, hohhoijaa), joten en voi jakaa kanssanne tilkkupeiton valmistujaiskuvia. Vähän esimakua sentään. Täytyyhän minun päästä esittelemään kivaa tikkauskuviota. Erottuuko se tässä lainkaan?


Tai tässäkään kuvassa?


Otin kuvat ulkona auringonpaisteessa! Saimme sellaisesta harvinaisuudesta nauttia tänään parin tunnin ajan, ja onneksi ehdin käyttää tilaisuuden hyväkseni. Kuvissani on tällä kertaa minulle mieluisat värisävyt, kiitos valaistusolosuhteiden.

Voisin ruveta kanttaamaan kahta uusinta tilkkupeittoani, mutta englantilais-suomalainen kangasvaihtotyöni vaivaa minua. Valitsin hyvin työlään mallin eikä minulla ole valmiina kuin ensimmäinen blokki. Nyt on ryhdyttävä paiskimaan hommia työn valmistumisen eteen! Onhan sentään jo maaliskuu, hyvänen aika!

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Taikuutta tosiaan! Eikä pelkästään Soilen tikkauskoneen ansiota. Jos oikein muistan, kirjoitit jossain aikaisemmassa postauksessa, että haluat saada värilliset blokit leijumaan musta-harmaalla pinnalla: Siinä olet onnistunut, blokit todellakin levitoivat tilkkupinnan yläpuolella!
Soile Kivinen sanoi…
Totta, neliöt leijailevat. Lankana käytimme ihanaa meleerattua pastellisävyistä lankaa. Tikkaus oli todella kaunis, vaikka itse kehunkin. : )
Marle sanoi…
Peitto on kaunis ja tuo uusi tikkauskuvio on aivan ihana.
Unknown sanoi…
Aivan upea peitto ja tikkaus! Todellakin kuviot leijuvat - mikä optinen harha, ihanaa.
Tilkkureppu sanoi…
Neliöt leijailevat tosiaan, upea tikkaus ja peitto!
Tilkku & Tilkku sanoi…
Kauniin peiton olet taas taikonut. Neliöt leijuvat kuvissakin ja olisipa kiva nähdä koko peitto ihan "livenä".
Saara sanoi…
Kaunis peitto! Tikkaus on mielestäni työläs osa tilkkutöissä, mutta täytyypä muistaa että sellainen palvelukin on olemassa.
*VEKKI* sanoi…
Tosi ihana peitto. Sanoit jämäpaloista, en usko tuohon niin hieno se on.
kewa sanoi…
Kyllä on kaunis, taas!
Schulz Family sanoi…
Ohh I looked at this post and immediately told my husband that this is clever. Oh so clever. What an amazing pattern. You can do all sorts of blocks and then make it into rows. Love the modern look.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.