värikäs tilkkupinta.

Uurastin tänään ainoastaan mustien ja harmaiden kaitaleiden sekä jäännöspalatilkuista ompelemieni pötköjen parissa ja sain nyt tilkkupinnan valmiiksi!

Alareunassa on vihertäviä tilkkuja ja niiden yläpuolella sinisiä.


Sinisten neliöiden jälkeen tulee violetteja, vaaleanpunaisia ja punaisia sekä oransseja neliöitä.


Pystyin juuri ja juuri kuvaamaan tilkkupinnan valoisaan aikaan – tosin täydensin päivänvaloa kattovalaisimella. Olisin mielelläni levittänyt pinnan sängylle kuvattavaksi, mutta en voinut. Ja niin kiire minulla oli, etten ehtinyt siirtää edes silitysraudan johtoa kuvan ulkopuolelle.

Ai miksikö en voinut levittää tilkkupintaani sängylle?


Sängyllä makasi joku tyytyväisenä (katso kuvan oikea yläkulma). Niinpä levitin pinnan vain Kissasta eteenpäin. Toinen tilkkupeitto näkyy kuvassa oikealta ja nurjalta ja häiritsee kokonaisvaikutelmaa, mutta ehkä tästä saa jotain käsitystä. Joka tapauksessa tilkkupinta on nyt valmis, jipii! Enää tarvitsee kehittää tähän taustakappale ja sitten on taas Töölön Tilkkupajan tikkauspalveluun asiaa.

Olen kauan sitten ommellut jäännöspaloista isohkoja yksisävyisiä tilkkupintoja. En ole niitä käyttänyt vielä mihinkään, ja nyt ajattelinkin ommella ne tämän peiton taustakappaleeseen mukaan. Minulla on tältä puolelta harmaata ja mustahtavaa kangasta vielä jäljellä ja niiden avulla varmaan saisin epämääräisen kokoiset tilkkupalat sovitetuksi toisiinsa nätisti.


Eikä tässä vielä kaikki 


Aah, kangasostoton tammikuu on kaukana takana (joo, kaukana kahden viikon päässä). Tänään oli Helsingin keskustan Eurokankaaseen oikein asiaa – kävin ostamassa ohuen ohutta tikkausvanua solmiopeittopalojen kokoamista varten – ja kuinka ollakaan, jäännöspalalaareista löytyi muutamia kiinnostavia paloja.


Vasemmanpuolimmainen on iso pala ja ostin sen nimenomaan jonkun tulevan peiton taustakankaaksi. Siitä seuraava vihreä saattaa sopia geometrisen tilkkupeiton reunakantiksi. Kirjainkankaat ovat aina kiinnostavia ja punainen on juuri sopivaa sävyä johonkin.

Neutraaleja sävyjäkin löysin:


Olisin halunnut tilkkuneliöille beigemmän taustan, en musta-harmaata, mutta minulla ei ollut beigejä kankaita kuin aivan pieniä paloja. Ajattelin pilkullisesta kankaasta, että ehkä siitä saan jonain päivänä tilkkuneliöille beigeä taustaa. (En kyllä ole varma, onko sitä tarpeeksi. Tai no, menekki tietysti riippuu peiton koosta.)

En ihan tarkkaan tiedä, miksi nuo muut kankaat päätyivät ostoskoriini, mutta eivätköhän neutraalit värit löydä paikkansa.

Kommentit

*VEKKI* sanoi…
Tosi nätti tuo geometrinen kuvio. Kivoja kankaita löysitkin. Eurokankaassa olen käynyt etsimässä mäyräkoiriin tekonahkaa, mutta eipä löydy.
Soile Kivinen sanoi…
Hienoja kankaita olet löytänyt. Itse puuhastelin koko päivän uusien tikkausmallien kimpussa. Tänään on sitten pyykkien vuoro. Asiat tärkeysjärjestyksessä.
Unknown sanoi…
Tätä peittoa oon kiinnostuneena katsellut, mielenkiintoinen!
Ihania kankaita löysit, aargh! Mulla on vielä "ostokielto" voimassa;)
Satu sanoi…
Ennen kuin olin lukenut juttusi loppuun, ajartelin, että Soile saakin taas kaunista pintaa tikattavaksi;o) Ja kivoja uusia kankaitakin!
Mari sanoi…
Hieno peitto! Hienoa, jos saat toiselle puolelle upotettua jonkun ufon. Neutraalit kaitaleet rauhoittavat mukavasti kirjavia tilkkupintoja.
Tykkäsin kahviprinttikankaastasi.
Anonyymi sanoi…
Heips onko jämätilkku kasa näkyvästi pienentynyt? Kaunista jälkeä tullut odotan valmista peittoa innoissani.tv.Sanna

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.