viisi saumaa.

Mustanpuhuvalla ja harmaalla kankaalla reunustamani tilkkupinnat saivat täydennystä vaaleanpunaisesta ja keskisinisestä kankaasta, näin:


Tulossa on siis taustakappale tilkkutyöhön, jonka kokosin jäännöspaloista ompelemistani blokeista.

Viisi saumaa –otsikko viittaa siihen, että ompelin eilen viisi saumaa ja tässä on niiden saumojen ompelun jälkeinen tilanne.

Soile kirjoitti Töölön Tilkkupaja –blogissaan varoittavaan sävyyn taustakappaleiden kokoamisesta enkä voi välttyä ajatukselta, että hän osoitti sanansa lähinnä minulle… Uskon kyllä, että pinta olisi tasainen ja yhdenmukaisesti venyvä/joustava, jos malttaisin leikata taustakappaleet yhdestä kankaasta! En vain malta! Tähänkin oli pakko saada mukaan aiempia tilkkupintoja, vaikka minulla olisi kaapissa ollut melko hyvin sopiva yhtenäinen kankaanpala, josta olisin voinut suoraan leikata taustakappaleen.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
En todellakaan osoittanut sanojani sinulle, sillä sun takakankaat kuuluvat siihen tosi tosi monesta palasta koottuihin kankaisiin, joissa langansuunnilla ei ole suurta väliä.
*VEKKI* sanoi…
Sain idean tuosta mallistasi, että tekisi tilkkupinnan ihan niin, ettei yhtään värejä tai kuoseja miettisi. Tulisi varmaan inhoo ja ällöö, olisi kuitenkin kiva kokeilla.
Tilkunviilaaja sanoi…
Suosittelen, että joskus tekee tosiaan tilkkupinnan miettimättä värien sopivuuksia lainkaan! Inhoutta ja ällöyttä voi vähentää, jos rajoittuu valinnoissa kuitenkin vain yhteen väriin. Tai sitten kannattaa valita vain yksi muoto, esim yhdistellä minkä värisiä sattuu neliöitä.
Mari sanoi…
Itse olen huomannut, että hyvinkin erilaiset kankaat kuin sulautuvat kokonaisuudeksi, jos ompelee tuollaista tiheää yhdensuuntaista tikkausta voimakkaalla yksivärisellä langalla.
Kaksipuolisuus on ymmärrettävästi haastavaa varsinkin jos työ tulee toisen tikattavaksi. Itse tikatessa ei ole niin paineita. Mokat kun voi pitää omana tietonaan...
Mari sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.