työvoitto. treffit?

Värikkään, jäännöspalatilkkuneliöistä ompelemani tilkkupinnan taustakappale on nyt valmis. Sen valmistaminen olikin työlästä! Vaikka löysin isoja, teemaan sopivia jäännöspalablokkeja, niiden käyttäminen taustakappaleessa vaati monenlaista pohdintaa ja monta työvaihetta.


Tässä olin ommellut punaisiin, pitkulaisiin palasiin tummat väli- ja reunakaitaleet. Lisäksi olin ommellut palan reunoihin vaaleanpunaiset palat.

Tein samanlaiset kehystykset ja laajennukset myös kahdelle muulle blokkipalalle ja sen jälkeen ompelin palat allekkain yhteen ja niiden ylä- ja alapuolelle vielä isot palat, jotta taustakappale olisi tarpeeksi pitkä.


Ompelukoneellani oli koko viikonlopun suunnilleen tämän näköistä:


Eli kivojen, pienehköjen tilkkupalojen sijaan minulla oli valtava röykkiö kangasta koneen äärellä. Hiki tuli moneen kertaan! Ei uskoisi, että tilkkutöiden tekeminen on välillä näin fyysistä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin:


Tilkkupinta ja taustakappale taiteltuina, valmiit vietäviksi Töölön Tilkkupajaan Soilen tikattaviksi. Kuvassa nämä näyttävät oikein harmonisilta, mutta todellisuudessa taustakappaleen siniset ja punaiset lisäpalat ovat vähän kummallisia ja värivalinta tuo mieleen ehkä ysärin. Ei mikään loistotyylikkyys tällä kertaa!

Ompelin kyllä pieniäkin paloja muutamaan otteeseen. Ei jaksa pelkkiä isoja kappaleita koko ajan!


Tulossa pinkkiin pussukkaan toinen puoli. Raaskin käyttää tähän aika monta kivaa, kallisarvoiselta tuntuvaa kangasta.

Tapaisimmeko?


Ilmoittautukaa kommentein tai sähköpostein, rakkaat lukijani, jos olette menossa Imatran Tilkkujen vuoksi –tapahtumaan! Minä olen menossa sinne ja hengailen varmaan Töölön Tilkkupajan esittelypöydän laitamilla. Voisimme tehdä sinne vaikka tärskyt! Olisi kiva nähdä teitä oikeassakin elämässä.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
:) hauskaa, mä olen siis tulossa myös!
Tiinatei sanoi…
Imatralla tavataan! Olen siellä kai aika tiiviisti hommissa, mutta ehkä jossain välissä ehdimme moikata. Bloggaritapaamisen pitäisi kyllä kuulua Tilkkupäivien ohjelmaan, on meitä aika monta.
Hyvät tilkkupinnat, tuo ysäriläisyyshän on jo nostalgiaa, sillä tuulella ollessa voit pyöräyttää peiton toisin päin. Terveisiä Tahkolta, vesisateesta. Lunta täällä sentään on vielä ladunpohjaksi - toistaiseksi.
Tilkkureppu sanoi…
Mielestäni ysäriläisyys ei haittaa, kivasti olet saanut palat taas sommiteltua, olet kyllä taitava tilkunviilaja.
Harmi en ole tulossa tänä vuonna tilkkupäiville, olisi kiva tavat livenä kaikki. Mutta siinä olisi tilkkupäiville hyvä idea, blokkaajien tapaaminen kuten Tiinateikin ehdottaa!
Mari sanoi…
Hauska ja persoonallinen peitto! Mikä yhden silmää ei miellytä on jo toisen mielestä kerrassaan ihana (pitää siis vain löytää oikea ihminen katsomaan!)
Tuleeko vaaleanpunaisen pussukan toiselle puolen kissoja? Ihan kuin jotain olisi puuttunut, vaikka kuppikakkukangas olikin syötävän söpö.
Imatran matkastani on tulossa aika monesta tekijästä kokoon kursittu; matkaan paikalle Siilinjärven Villitikkiläisten kyydissä, majoittaudun Suonenjoen Mansikkamimmien varaamaan huoneeseen Porilaisen (ilmeisesti joko Tilkutar tai Tilkkuflikka) uunituoreen tuttavuuden kanssa. Muita Kuopiolaisia sentään varmaan näkee lauantaina, kun kiltani tekee päivän retken tilkkupäiville.
Kati sanoi…
Taustakangaskin näyttää mainiolta! Bloggaritapaaminen kuulostaa hauskalta. Valitettavasti en kuitenkaan ole tulossa Imatralle, mutta seuraavan tilaisuuden tullen...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.