tikattuja kerroksia.

Pari syyrinkiläistä tilkkuystävääni tiedusteli, millä jäpäköitän pussukoiden tilkkupinnat. Kerroin tikkaavani tilkkupinnan kiinni vanukerrokseen ja että useimmiten sen alla on collegejerseyn pala. Parissa viimeisessä olen käyttänyt entisistä koltsarihousuistani leikkaamiani paloja. Tätä he pitivät melko huvittavanakin.

Paksulta kuulostavat kerrokset ihmetyttivät, valmis pussukka kun ei ole erityisen muhkea. Ajattelin siis havainnollistaa tikkauksen litistävää vaikutusta.

Ruskeat tilkkupinnat ovat katselleet minua usean päivän ajan, valmiiksi hakaneuloitettuina ja anovina. En ole saanut tehdyksi niille mitään ennen kuin tänään. Aah, vihdoinkin pääsin tikkaamaan minua odottaneet pussukkapinnat.

Lähtötilanne. Tilkkupinta, jonka alapuolella keskipaksua tikkausvanua. Alin kerros – collegejerseytä – ei näy kuvassa.


Aloitan tikkaamisen tilkkupinnan keskivaiheilta ja etenen siitä kohti toista reunaa, joten noin puolet pinnasta tikattuani katkaisen langan ja siirryn takaisin noin keskelle. Siinä vaiheessa näkyy, miten litteältä tikattu puoli näyttää tikkaamattomaan puoleen verrattuna:


Otin tässä kohtaa kuvan myös pussukan nurjasta puolesta.


Näette, että olen piheillyt ja koonnut koltsarikangaskappaleen kolmesta palasta. Puskusaumojen päälle leveähköä siksakkia. Jos kappale jääkin hiukan aaltoilevaksi, se tasoittuu tikkauksen aikana.

Valmiiksi tikkaamani pussukkapinta on litteä, mutta jäpäkkä.


Nyt pääsen tasoittamaan pinnat siisteiksi, vetoketjuun sopiviksi ja pussukka-aihion muotoisiksi. Ehkä minulla on valmis pussukka kädessäni jo tänään! (Aina sopii toivoa.)

Kommentit

Marle sanoi…
Hyvän näköinen pinta. Minäkin tein tänään ruskeaa pinta, mutta jötin ne sivuun ja aloin ihan muuta.
Unknown sanoi…
kaunista on! Arastelin aluksi pinnan värejä, lopputulos on todella herkullinen - suklainen!! Lanka on ilmeisesti liukuvärjätty?
Mari sanoi…
Käytän itsekin college-neulospaloja tukevoittamassa pussukoita (kiitos neuvosi) ja pussukat ovat mukavan jämäkitä; pysyvät pystyssä ilman tukea mikä on mielestäni aina pussukalle eduksi.
Minulle tuli muuten sinisiä suikaleita leikatessa iso kasa liian lyhyitä paloja. Osa melkein silppua. Kokeilinkin näillä aikaisemmin näkemääni "ticker tape- quilting" menetelmää. Aika siistin näköistä jälkeä tuli! Kannattaa kokeilla, jos haluaa käyttää pienetkin kangaspalat.
Tiinatei sanoi…
Nyt löytyi keino "kadottaa" miehen ikuisuuskollarit! Ei varmaan osaa etsiä niitä pussukoitteni vuorin välistä. Omiin pussukoihini olen tähän asti käyttänyt Eurokankaan tukihuopaa, joskus olen laittanut huovan ja tilkkupinnan väliin ohuen vanun pehmentääkseni pintaa ja tuodakseni tikkausta enemmän näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.