ompele joululahjaksi.

Hyvää joulua! Ompelin monelle läheiselleni täksi jouluksi matkalaukun nimilapun. Tein näitä yhteensä 24kpl. Sinäkin voit ommella tämän kivan lahjan vaikka ensi jouluksi. Jos aloitat nyt, ehdit mainiosti ommella tällaisen joululahjaksi vaikka joka perheenjäsenelle ja ystäville, sukulaisille ja tuttavillekin vielä.Idean näihin matkalaukun nimilappuihin sain tilkkuystävältäni Ritvalta. Minulla on matkalaukussani hänen ompelemansa nimilappu, mutta osasin ommella tällaisia itsekin. Näin se käy:

Ompele matkalaukun nimilappu 


Tarvitset 

  • 2 kangastilkkua, 8.5cm x 14cm 
  • ohutta tikkausvanua, noin 8,5cm x 14cm pala tai vähän pienempi 
  • 25-29cm vinokaitaletta, leikattuna 2,5cm leveää (ja taitettuna ja ommeltuna noin 0,6cm leveää) 
  • muovikalvoa (esimerkiksi vanhasta muovitaskusta leikattua), noin 6cm x 10cm pala 
  • paperilappu, noin 5cm x 8cm pala. 

Aseta kangastilkut oikea puoli oikeaa vasten (kuvan vasemmanpuoleinen tilanne). Kiinnitä tikkausvanu toiselle puolelle nuppineuloja käyttäen. (Tässä vaiheessa leikkasin tikkausvanusta kulmat pois – lappusen kääntämisen jälkeen nurkkien avaaminen teräviksi on helpompaa, kun vanu ei ulotu nurkkiin saakka.)

Ompele palat pussiin. Jätä kääntöaukko alareunaksi suunnittelemaasi reunaan ja jätä yläreunaan lyhyt ompelematon osuus (josta pystyt pujottamaan vinonauhalenksun päät). Leikkaa kulmat pois, mutta älä katkaise ommelta.

Käännä kappale oikein päin kääntöaukon kautta. (Käännetty kappale kuvassa toinen vasemmalta.)


Vinkki: Nurkat voi tyrkkiä auki esimerkiksi syömäpuikon avulla. Syömäpuikko ei ole niin terävä, että ompeleet ratkeaisivat.

Taittele kääntöaukon reunat kappaleen sisään. Ota valmiiksi ompelemasi vinokaitale ja taita se kahtia. Työnnä päät yläreunan aukosta kappaleen sisään reilun sentin verran. Katso, että yläreunan aukko on myös siisti.

Ompele lappusen ympäri hyvin läheltä reunaa. Lenksu kiinnittyy samalla ja alareunan kääntöaukko sulkeutuu.

Ota muovipala ja asettele se lappusen keskelle, toinen reuna lähelle alareunaa. Ompele muovipala kolmelta sivulta kiinni lappuseen, jätä muovipalan yläreuna ompelematta. Lapun symmetrisen ulkomuodon ja lenksun paremman kiinnittymisen takia kannattaa surauttaa ommel lappusen yläreunaankin, mutta älä siis kiinnitä muovilappusta kuin kolmelta sivulta.


Sujauta lopuksi muovilapun sisään paperi- tai pahvipala, johon saaja voi kirjoittaa yhteystietonsa.

Kommentit

Saara sanoi…
Kiitos ohjeesta! Menenkin heti kaivamaan roskiksesta yhden muovipaketin talteen :)
Tilkkureppu sanoi…
Hyvää Tapaninpäiväniltaa!
Nämä ovat kivoja. Kiitos ohjeesta!
Eija sanoi…
Kiitos ohjeesta!
*VEKKI* sanoi…
Loistoidea tämä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.