kirja-arvostelu.

Kerroin tässä postauksessani, että olin löytänyt kirjastosta kerralla kolme minulle aiemmin tuntematonta tilkkuaiheista kirjaa. Onnenpäivä! Arvioin samaisessa postauksessa Kaffe Fassettin Quilts in Sweden –kirjan ja myöhemmin kerroin mielipiteitäni Tilkuista asiaa –kirjasta.

Kolmas kirjastosta löytämäni kirja oli Lynette Andersonin kirjoittama It’s Quilting Cats and Dogs.


Kirja lupaa lukijalle 17 kirjonta- ja tilkkutyöprojektia.

Kansikuvan kassimalli näytti minusta hyvältä, vaikka näin vaativa kirjominen menee yli osaamisalueeni. Kassinteko-ohjekin on aika hyvä. Plussaa annan siitä, että kirjoittaja antaa sangoille tarkat mitat, mutta pitkä miinus tulee jälleen sankojen kiinnityskohdan puuttumisesta. Ohje kyllä kehottaa katsomaan kuvaa, mutta kuvassa ei ole mittoja.

Kirjassa on myös oikein kiva tilkkupeittomalli. Malliin kuuluu lisätä kirjotut ja jojoin koristellut kangaslappuset, mutta se toimisi ilmankin. Erityisplussan annan sille, että kirjassa on useita kuvia, joissa kangasjojot näyttävät erityisen kivoilta.


Tykkäsin ”It’s Quilting Cats and Dogs” –kirjasta lainattavana katselukirjana. En ostaisi tätä itselleni, koska projektit vaativat paljon kirjontaa eivätkä toisaalta osu kovin hyvin omiin mieltymyksiini. Suosittelen silti yleisselailuun kenelle tahansa tilkkutöistä kiinnostuneelle.

Kirja voi tehdä hyvin onnelliseksi tilkkuilijan, joka on pehmeiden värien ja kirjonnan ystävä.

Kommentit

Marle sanoi…
Minulla on tuo kirja ja jotain olen tehnytkin. Värimaailman voi vaihtaa mieleisekseen. En kyllä lähtisi peittoa tekemään, mutta yksittäisen kuvan voi aplikoida vaikka johonkin laukkuun.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?