ihana tilkkukirja!

Arvioin yhden omista lempitilkkukirjoistani eli Elizabeth Hartmanin Modern Patchwork –kirjan. Ostin tämän Ranskan tilkkumatkallani näyttelyalueen valtavalta kirjaosastolta pitkän harkinnan jälkeen.


Kansi lupaa esitellä 12 tilkkutyötä, jotka johdattavat perusjuttujen tuolle puolen. Esipuheessa Elizabeth Hartman mainitsee moderneja tilkkutöitä yleensä pidettävän yksinkertaisina ja nopeina ja että ne siksi saavat ”tositilkkuilijoilta” vain vähän arvostusta. Hän haluaakin nostaa esiin vaativampia moderneja toteutuksia.

Kirjoittaja käy tosiaan läpi 12 tilkkutyötä, joissa jokaisessa hän esittelee erilaisen tilkkublokki-idean. Mallit eivät ole nopeita ja helppoja, mutta eivät ne ylen vaikeita ole.

Kirjan lopussa on vinkkejä kankaiden ja värien valitsemiseen ja leikkuu-, suunnittelu- ja ompeluohjeita.

Jostain oudosta syystä kirjan esimerkkitöistä tämä linnunpönttöaiheinen vetosi minuun:


(Oikeasti nämä ovat taloja ja joka ikkunassa vain sattuu olemaan lintu.) Luonnollisesti toteuttaisin mallin huomattavasti laajemmasta valikoimasta kankaita, jos siis pääsisin tuumasta toimeen.

Kansikuvan hunajakennomainen työ on hauska (joskin taas liian yksivärinen, jotta osaisin itse tehdä täysin vastaavan) ja siinä on mielestäni erittäin kekseliäs toteutustekniikka.

Elizabeth Hartmanin Modern Patchwork on kirja minun makuuni. Sen ainoa miinus ovat tuumamitat: minulle tuottaisi lisävaivaa muuntaa tuumamitat senteiksi – mutta olenkin tuumarajoitteinen. Te tuumamittoja käyttävät, teille tämä käy kuin nenä päähän.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Hyvä, kun löytyy sulle sopiva kirja. Seuraan Elizabethin blogia http://www.ohfransson.com/ ja tykkään hänen malleistaan. Modernit tilkkutyöt ovat kiva uusi suuntaus. Raikas tuulahdus liian monimutkaisten joukossa. Erityisesti tykkään yksivärisistä kankaista tehdyistä moderneista töistä. Tilkkutöitähän jokainen saa onneksi tehdä makunsa mukaan. Teepä lintupönttöjä omien kanvasvalintojesi mukaan.
Irma sanoi…
Tuo kirja sopii kyllä minullekin, sain sen viime syksynä pojaltani syntymäpäivälahjaksi:)Olin vain vinkannut että modernit tilkkutyöt kiinnostavat ja sen perusteella oli hankintansa tehnyt:)
Kirjasta on yksi työ juuri tekeillä mutta monta muutakin mielenkiintoista ommeltavaa sieltä löytyi:)
Marle sanoi…
Ooh, olen heikkona taloihin ja tuumiin. Minun on tuo hankittava vaikka Ranskaan menemällä.
Tiinatei sanoi…
Kiitos kirjavinkistä! Mökit ovat tosiaan hauskoja, ja tykkään myös niiden väritysestä. On kai kurkattava sen a:lla alkavan nettikirjakaupan valikoimiin, kun ei ole juuri nyt Ranskaan asiaa.
hienotar sanoi…
Tuumallinen mittanauha voisi auttaa, =)
Satu sanoi…
Suuntaan aina Elizabethin blogiin, kun haluan raikastaa omaa mieltäni. Minäkin pienen pipertäjä tykkään hänen moderneista töistä! Tilasin tuon kirjan aikoja sitten e-bookina täältä: http://www.ctpub.com/, kun piti äkkiä saada se käsiini;o) Muuten teen parhaillaan Elizabethin kanssa kissa-peittoa... cat-alongina.
*VEKKI* sanoi…
Vaikuttaa tosi kivalta kirjalta.
Kiitos vinkistä.
Tilkkureppu sanoi…
Kiitos kirjavinkistä, pidän myös noista taloista, niissä on mielestäni hieno väritys!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.