vuoden suosituimmat ja muut.

Tarkastelin Googlen blogilleni ilmoittamia tilastotietoja vuodelta 2013 ja havaitsin seuraavaa.

Vuoden 2013 postauksista ylivoimaisesti suosituin oli valmis! moderni tilkkupeitto.

Vanhat ystävät -tilkkupeitto tammikuussa 2013.

Useat sadat silmäparit ovat käyneet katsastamassa sen, ja se on saanut yli kaksi kertaa niin paljon lukukertoja kuin seuraavaksi suosituin, ohje: ompele vinoraitainen tilkkublokki.

Sitä ei voi sanoa edes hyväksi kakkoseksi, koska se jäi voittajasta niin paljon, mutta seuraavaksi suosituin on hyvä kolmonen – valmis kirjava tilkkupeitto! sai melkein yhtä monta lukijaa.

Villit kuviot -tilkkupeitto penkillä elokuussa 2013.

Postausteni lukijamäärät ilahduttavat, mutta joskus mielessä käy ajatus, että kommentteja saisi ilmestyä enemmänkin. Ylivoimainen voittajapostaukseni sai myös eniten kommentteja – ihan 13 kappaletta.

Postaukseni tilkkuriippuvuuden kolme ilmenemismuotoa kirvoitti 10 kommenttia.

Kommenteitta jääneet 


Esimerkiksi nämä ressukat sen sijaan eivät innostaneet yhteenkään kommenttiin. (Yhteensä nollan kommentin postauksia on tänä vuonna ollut 21 kappaletta eli noin 13% postauksistani.)
Kiitos kaikille, jotka kommentoivat postauksiani! Vastaan teille, joiden sähköpostitiedot näkyvät minulle tulevassa ilmoitus-sähköpostissa. Toisinaan vastaan seuraavassa postauksessani. Luen kaikki kommentit mielenkiinnolla ja on kiva, kun niitä minulle laitatte!

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Bloggerin tilastot ovat aika hassut. Ne eivät oikeasti kerro mitään. Niissä ei näy käynnit ns. index-sivulle eli etusivuna kulloinkin olevaan postaukseen, nämä näkyvät analyticsin raporteissa. Niissä näkyvät roskasaittien pingaukset, jotka Googlen Analytics suodattaa pois. Kumpaa tilastoa katsoit? Minulla näkyy tilastoissa yksi sivu, jota on Bloggerin mukaan katsottu satoja kertoja, mutta Analyticsin mukaan vain 50 kertaa. Sine tuli joinakin päivinä kymmeniä "katsomisia" jenkeistä, mutta ne olivat vain häirintää. Kannattaa verrata tuloksia.
hienotar sanoi…
Niinpä, taidamme olla laiskoja kirjoittamaan. (Eipä tuolla rapakon takanakaan kovin ahkeria olla - sadoista lukijoista parikymmentä kommenttia)
Olis kyllä kivaa saada itsekin jotain arvioita omista luomuksista!
Siinäpä uuden vuoden lupauksen aihe -olla aktiivinen kirjoittamaan kommentteja, ;)
Tiinatei sanoi…
Kiva yhteenveto! Tuo kommentointi on mielestäni mielenkiintoinen juttu. Kirjoittaessa postausta ajattelee, että tämä nyt kommentteja kirvoittaisi, mutta sitten tulee muutama kommentti tai ei ollenkaan. Ja omasta mielestä ihan johonkin tyhjänpäiväiseen juttuun tulee sitten kommentteja pitkä rivi. Ei kai meillä ole liian korkea vaatimustaso kirjoittamiamme kommentteja kohtaan, ja siksi kirjoittaminen jää? Minulle ainakin pienikin kommentti, vaikkapa vain hymiö, on iso ilo!
Eräs, ihan taitava, aloitteleva bloggaaja muutama vuosi sitten suorastaan itki blogissaan sitä, että kävijöitä on, mutta kommentteja ei. Vastasin silloin hänelle, että itse ainakin ajattelen, että kommentointi on myös vastavuoroista (minkä itse olin kokenut todella isona ja positiivisena yllätyksenä bloggaajaurani alkuvaiheessa, ja jonka seurauksena mielestäni muodostuu bloggaajien yhteisö, kiitos siitä teille kaikille!). Hän vastasi kommenttiini, ettei hän juuri lue muita blogeja, koska ne sotkevat hänen oman luovuusprosessinsa eikä hänellä ole edes aikaa kommentoida. Kahden päivän kuluttua kommenttini ja hänen vastauksensa siihen oli poistettu hänen blogistaan. Tällä tavalla ajatteleviakin on.
Tiinatei sanoi…
Kamala, miten pitkä tuosta edellisestä kommentistani tuli, sorry!
Tiinatei sanoi…
Ja eksyin sitten ihan muille teille, kun piti tuossa ensimmäisessä kommetissa kysellä sen ruskean laatikon sisällön perään?
Tilkunviilaaja sanoi…
Olipa hauska lukea Tiinatein useaa kommenttia! Jätän vielä hetkeksi ruskean laatikon salaisuudeksi, olen pahoillani!
Satu sanoi…
Kommenteista minulla samantapaisia kokemuksia kuin Tiinateillä eli jos itse ajattelen, että nyt tuli sellainen juttu, että kommenttilaari pursuilee - minulla ei koskaan ole pursuillut;o) - niin ei yhtään kommenttia, höh! Ensin turhauttaa, mutta sitten ajattelen, että pidän blogia ensisijaisesti itselleni ja itsekin olen laiska kommentoija / vastailija. Sitä paitsi joskus tuntuu, että aina kommentoi samalla tavalla, ainakin sinun töitäsi ihaillessa sanat ei vaan aina riitä! Ja sitten helposti jää vain tuijottamaan sinun upeita töitä ja kommentointi unohtuu... Tilkkurikasta vuoden vaihdetta toivotellen...
liisa sanoi…
Minäkin sanon jotain pitkän pitkästä aikaa. Olen ihaillut sitä, miten kehität pitkäjänteisesti taitoasi tilkkutöissä. Itse olen ihan toivoton jokapaikan luuta; yritän päästä tekemään kaikkea mahdollista, ja eihän silloin opi mitään kunnolla.

Ja sitten tietysti ihailen itse töitä. Tulet tosiaan koko ajan taitavammaksi!
Tilkku & Tilkku sanoi…
Kuten Hienotar arveli, olemme varmaankin laiskoja kommentoimaan.Pitää vain ihmetellä, miksi sen palutteen antaminen on niin vaikeaa, kun itselle tulevat kommentit ovat kuitenkin niin mieluisia ja innostavia. Sekin varmaan riittäisi ilahduttamaan, että lähettäisi vain vaikkapa hymiön ja yhden sanan,niin kuin Tiinatei sanoi.
Se, mitä Satu sanoi, on myös totta minun kohdallani, tuijottelen vain sinun ja muidenkin upeita tekemisiä. Kommentointi sitten jää osin sen takia, ettei keksi enää mitään, mitä toiset eivät olisi jo sanoneet.
Kommentoinpa nyt sinulle sen, että blogisi on suosikkilistallani ja seuraan sitä aina, kun postia tulee. Yksityiskohtaiset ohjeesi ovat myös hyviä ja tarpeellisia ja ennen kaikkea teet upeita ja mielenkiintoisia juttuja. Monta ideaa olen sinulta saanut. Kiitos niistä ja samoin myös kommenteistasi. Hyvää tulevaa vuotta!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?