helmikuu! uudenlaista tilkkupintaa.

No niin, innostuin kokeilemaan, saisinko aikaiseksi vastaavanlaista kolmio-neliöpintaa kuin Muriël (hänen työnsä mainitsin postauksessani viidestä tilkkutyöstä, jotka haluaisin tehdä).


Alkuperäisessä mallissa keskineliö oli ommeltu pienistä neliöistä, mutta päätin heti, että tekisin kuvion keskelle "tilkkukangasta" vaaleista ja vaaleahkoista jäännöspaloista. Olenkin ommellut merkillisiä paloja usean päivän ajan. Minulla oli melkoinen kasa vaaleita tilkkuja ja olin päättänyt, etten rupea ompelemaan blokkia, ennen kuin kasa olisi huomattavasti huvennut.


Muuta sääntöä kokoamiselle ei ollut kuin käyttää vain löytämiäni jäännöspaloja, ja että tekisin pintoja, joista pystyisi leikkaamaan 15cm x 15cm neliön.


Vaaleita neliöitä pystyn kokoamaan kankaista, joita löytyy kotoa valmiina, mutta jää nähtäväksi, löydänkö tarpeeksi paljon mustanpuhuvaa kangasta, jotta saan ommelluksi riittävän määrän kolmioneliöitä. Mustat tilkkukankaani ovat huvenneet tosi vähiin, kun olen toteuttanut ensin "Iloinen yllätys" –tilkkupeiton, sitten kitaratyön ja nyt viimeksi "Vanhat ystävät" –tilkkupeiton.

Otinkin esiin tummimpia tummansinisiä ja violetteja kankaita muutamien löytämieni mustien palojen lisäksi. Ehkä niiden kontrasti riittää.

Hyvää helmikuuta 

Tilkunviilaajan helmikuun kalenterikuvana onkin kolme kuvaa Pehmeää ja possunpunaa –vauvanpeitosta.


Pystymallisesta peitteestä ei saanut hyvää vaamamallista kalenterikuvaa muuta kuin täydentämällä sitä parilla pienemmällä kuvalla.

Tämä onkin pitkästä aikaa A-luokan postaus, koska mukana on myös Kissa!

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Hauska moderni ja samalla perinteinen blokki.

Tilkkupinnasta tulee varmasti jämittävä.
Megi sanoi…
Muriëlin työ onkin vinkeän näköinen. Mukava päästä näkemään minkälaisen toteutuksen sinä saat aikaan.
Lähettämäsi blogiarvonta voitto on tullut perille ja laitoinkin siitä kommentin alkuperäiseen arvonta bloggaukseen. Kommenttini ei kuitenkaan ole tullut näkösälle vaan on tainnut kadota jonnekin internetin ihmemaahan. Kiitokset Ärtsy ja Keltaisen kissan farkkukesä -vetoketjupussukoista. Vielä kumpikaan pussukka ei ole löytänyt tulevaa paikkaansa, mutta arvelen että voisivat sopia tulevaisuudessa vaikkapa pienen virkkuutyön säilyttämiseen tai neule/virkkuutarvikkeiden säilyttämiseen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.