lisää kolmioita ja neliöitä.

Viime postauksen jälkeen olen kärsinyt vakavasta ompeluajan puutteesta. Siksi tulosta on syntynyt niin vähän, ettei minulla ole ollut mitään kuvin kerrottavaa ennen kuin tänään. Eikä tämäkään mitään uutta ole.

Lisää kolmioita ja neliöitä vain:

 

Eli tähti- ja neliökuviota on koossa nyt kaksi kokonaista riviä (ainakin kuvittelen, että tekisin näistä juuri tämän levyisen tilkkutyön).

Näkymä hieman kauempaa:

 

Alareunassa kummittelee pala, jonka ompelin muihin blokkeihin sopimattomaksi. Sitä on joko täydennettävä tai ratkottava, jotta se rakentaa kuviota niin kuin sitä olen nyt lähtenyt rakentamaan.

Tällaisesta silpusta syntyy keskineliöitä:Esittelin tähti- ja neliöblokkejani Helsingin tilkkukilta Syyringin kiltaillassa viime torstaina ja yllätyin, että useamman mielestä keskineliöiden kokoaminen jäännöspaloista oli hyvä idea. Kiltakaverini Kvilttaaja taisi vielä ehdottaa, että tekisin seuraavaan Tilkkulehteen ohjeen tai vinkkikirjoituksen siitä, miten jäännöspaloista voi rakentaa tilkkupintaa, ja missä sellaista esimerkiksi voi käyttää.

Ehkä teenkin sellaisen jutun. Tässähän on hauskaa se, ettei tarvitse mitata eikä juuri suunnitellakaan, vaan voi vain ommella palasia satunnaisesti yhteen. Suunnittelu tai sommittelu tapahtuu ennen ompelemisen aloittamista eli siinä vaiheessa, kun kokoaa itselleen jäännöspalakasan.

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Voin vain yhtyä muihin ajatuksessa, että keskustan kokoaminen tilkuista on hyvä idea!
Kaukaa katsottuna kuvio näkyy hyvin ja näyttää kivalta ja selkeältä!
Soile Kivinen sanoi…
Todella hyvännäköistä! Kun kotiudun, käyn läpi vaaleat silppuni ja lahjoitan se sinulle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.