tähtiblokki. olen valmis purkamaan.

Olen aloittanut tähtikuvioista tilkkupintaa kahdesta erilaisesta blokista kooten. Kumpikin rakentuu samanlaisista paloista, mutta ne asetellaan vähän eri tavoin.

Toinen blokki on edellisessä postauksessani esitelty, jossa keskineliö näyttää isommalta. Toisessa blokissa on tilkkusilpusta tehty keskineliö, jonka ylä- ja alapuolella on sakarapalat.


Olen asetellut näitä vierekkäin.


Kohta on koossa tarpeeksi näitä isompia paloja, että voin ruveta miettimään, millaisista paloista seuraava kerros tehdään. Varmaan tähän malliin on joku kätevä kikka, mutta tilkkupinta tuntuisi rakentuvan ihan ookoo näinkin.

Tytär oli sitä mieltä, etteivät tämän rivistön värit oikein sovi yhteen. Itsestäni taas tuntuu, ettei tässä oikein mitään muuta väriä olekaan kuin mustaa ja jotain vaaleaa, ja tekisi mieleni järjestää tähän lisää väriä!

Ratkoja 

Hahaa, ehkä joku luuli postauksen otsikon perusteella, että ajattelen purkaa tähtiblokkejani. En aio, vaikka tunnustan joutuneeni purkamaan useammankin sauman näistä blokeista ennen kuin onnistuin. Ompelen välillä ihan höperöitä. Asettelen esimerkiksi nuo kolmio-neliöt (HST eli half-square triangles) äärimmäisen huolellisesti päällekkäin, siis todella todella huolellisesti, nurja oikeaa puolta vasten.

Olisinkin vastikään tarvinnut terävää ratkojaa, mutta tyydyin ompelusaksiin. Vaan ei tarvitse tyytyä enää – sain She Can Quilt –blogin arvonnasta voittamani upean ratkojan eilen! Mahtikiitokset Leannelle!


Varsinaisen arvontavoiton lisäksi kuoressa oli kortti (valkoinen kuori näkyy tuolla alimpana) ja koko joukko erittäin houkuttelevia tilkkuja! Ihanaa! Kun on tällainen kangasaddikti, kangaspalat ovat melkein parasta mitä voi olla.

Minulla ei ollut ennestään yhtään näissä tilkuissa olevaa kangasta, mutta tuo alimmainen turkoosi on samaa kuviota, mutta eri väriä kuin vastikään Töölön Tilkkupajasta ostamani fat quarter (katso kuva, jossa tuo kangas näkyy).

Olen tosi täpinässä voitostani. On aivan ihmeellistä, että ihmisenä tuntematon (bloggaajana tietysti tuntemani) lähettää jotain näin ilahduttavaa minulle Kanadasta saakka!

Olen siis valmis ratkomaan. En ajatellut varta vasten tehdä ratkottavaa ommelta, mutta itseni tuntien, ei kestä kauan kun ratkojaa taas tarvitaan.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Minun silmääni tähtien reipas kontrasti näyttää hienolta. Tykkään kovasti siitä, että keskusta on tehty vaaleista paloista, joita on vaikea erottaa toisistaan eivätkä palojen rajat ole itsestään selvät. Vähän niinkuin katsoisi piilokuvaa. Odotan jatkoa mielenkiinnolla.
Lea P sanoi…
Vähän oon kade tosta voitosta, ois kelvannut mullekin ;)

Tilkkupinta näyttää mielenkiintoiselta, jännittyneenä seuraan jatkoa.
Soile Kivinen sanoi…
Tunnistan myös ötökkäkankaan, on mulle vihreänä. Söpöä.

Blokki näyttää hyvältä. Koko rivi näyttää hyvältä.
Tilkku & Tilkku sanoi…
Himmeän vaalea, pienistä palasista ommeltu tilkkupinta näyttää hienolta. Olet kyllä mestari noiden pikku tilkkujen sommittelussa. Musta sopii hyvin aiheeseen.
Johanna sanoi…
Ajattelin ensin kun katsoin kuvia että miten kivan näköistä tulee kun ihan randomisti laittaa ihan erilaisia tilkkuja, sitten kontrastiksi tuota tummaa. Ehkä sitä vain itse vähän sokeutuu kun niitä tilkkuja pyörittelee eikä sitten näe sitä "metsää puilta". Mutta minusta tulee tosi kivan näköistä pintaa, eikun eteenpäin vain ;o)
Tiinatei sanoi…
Minun pitäisi tulla sinulle kangaskoulutukseen, jonkinlaista esiopetusta aiheesta sain kyllä jo tilkkujesi avulla. Olet kyllä ilmiömäinen sommittelija! Kiva tuo vaaleakeskustainen blokki, valo ja varjo vuorottelevat hienosti.
Leanne sanoi…
I am so glad that you like the seam ripper and the fabric scraps! Enjoy.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.