kirja-arvostelu.

Joka kerta kirjastossa käydessäni tarkistan tilkkutyö- ja ompeluaiheisten kirjojen osaston. Harvoin sieltä löytyy uutta – olen nähnyt tavallisimmat valikoimassa olevat kirjat jo moneen kertaan – mutta viime lauantaina tärppäsi. Löysin hyllystä minulle ennestään tuntemattoman Kaffe Fassettin tilkkutyökirjan Simple Shapes Spectacular Quilts. (Siis Kaffe Fassett ei ole minulle ennestään tuntematon, vaan tämä kirja oli.)


Pidän Kaffe Fassettin suunnittelemien tilkkutöiden värikkyydestä. Kirja on kauttaaltaan täynnä värejä, ja siinä on paljon kuvia näkymistä, jotka ovat varmaankin inspiroineet Kaffea suunnittelemaan tietyt kuviot ja värit.

Kirjassa on ohjeet 25 erilaisen työn tekemiseen. Ohjeet ovat tavallaan selkeät, mutta vaikuttavat monimutkaisemmilta, koska värejä käytetään niin paljon. Ainakin minä uuvahdan, kun ohjeen alussa on parin sivun luettelo tarvittavista kankaista (no liioittelen, eivät luettelot ihan niin pitkät ole).

Minulle ohjeita ja tarkkaan selostettuja malleja tärkeämpiä ovat ideat. Arvioinkin tämän kirjan erinomaiseksi, sillä löysin heti ensiselailulla kolme ideaa.

Idea 1 - Upea tähtikuvio:


Malli taidetaan toteuttaa vinosuunnikkaista. Ei erityisesti hotsita, mutta ooh, mikä kuvio! Tällainen olisi upea sänkypeitto!

Idea 2 – Neliötilkuista muodostuva, ympyrältä vaikuttava kuvio:


Kun neliötilkun kulmat tylpistää ompelemalla niihin kolmiot, silmä luulee kuviota ympyräksi. Mallipeitteen keskusta ei innosta minua, mutta reunoilla näkyvä kuvio on kiva. Pinnan voisi hyvin toteuttaa jäännöspaloista!

Idea 3 – Neliöitä ja vinoneliöitä:


Tämä oli hauskin kuvio! Optisesti mielenkiintoinen eikä lainkaan vaikea toteuttaa (en ainakaan usko).

Siis, erinomainen kirja! Harmi vain, ettei Kaffe Fassettin kankaita tahdo löytyä enää mistään.

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Hauska tuo idea 3:n, en ole myöskään tätä kirjaa nähnyt, täytyypä käydä taas pitkästä aikaa kirjastossa!
Anonyymi sanoi…
Hei! Kiva kun loysit 'uuden' kirjan! Minakin kevaalla Suomessa vietin monta tuntia kasityokirjojen hyllyilla, otin kuvia muistiin Kaffen peitoista. Olen samaa mielta kaikista naista ideoistasi - olispa vaan viela niita Kaffen kankaita. Netista loytyy kylla vaikka kuinka paljon. Rohkenin tilaamaan Singaporesta tuttuja tilkkutyokankaita (heaven&helsinki) ja tulivat viikossa! ja kohtuullinen hinta + postimaksu.
Aurinkoiset terveiset! Teje

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.