torkkupeiton tilkkupinta valmis.

Se on tehty! Sain blokit mieleiseeni järjestykseen ja hyviin asemiin toisiinsa nähden. Tasasin jokaisen blokin kokoon 35cm x 35cm, huh, ja ompelin blokit yhteen. Ensin kolme vierekkäistä ja sitten kolmen rivit toisiinsa.


Vielä silitys, ja tilkkupinta oli koossa. Viskasin sen sängyn päälle nähdäkseni, miltä valmis peite kenties näyttäisi. No ei siitä mitään käsitystä vielä voi saada.


Hyvä kuitenkin, että makkarin lattialla voi vähän kävellä taas. Meinasivat jäädä ikkunat pesemättä kun täällä vallitsi kävelykielto.

Peitto tarvitsee vielä kehyskankaan. Hmmm, siinäpä uusi pulma. Tumma vai vaalea? Mutta ei ainakaan värikäs, sillä pinta on tarpeeksi värikäs itsekseenkin.

Onneksi ei vielä tarvitse keksiä, miten tikkaan peiton.

Japanilaistyyppinen tilkkulaukku

Tytär auttoi löytämään ja valitsemaan viimeksi aloittamaani laukkuun sopivan vuorikankaan. Hän löysi kuvan sinisävyisen pinon, joka on sidottu nauhalla:


Otin varmuuden vuoksi esiin myös toisen kankaan. Sangoiksi ajattelin pellavasävyistä, eläin- ja nallekuvioista kangasta, jota käytin myös tässä viimeisimmässä torkkupeitossa. Mielestäni kangasta jäi vielä pala jäljelle. Etsin sitä varastoistani jonkin aikaa, mutta sitten luovutin. Äh, ei sitä löydy! Ainoa löytämäni pala oli torkkupeitosta yli jäänyt kaitale, eikä se mitenkään riittänyt laukun sangoiksi.

Tarvitsin kaitaletta silti, niin että hyvä että olin paikallistanut sen. Tein nimittäin taas mokan. Leikkasin sinisävyisestä vuorikankaasta palan niin, että kangasta jäi jäljelle tasainen pala. Mallailin tällä summittaisen kokoisella palalla, miten siitä muodostuisi vuori. Mallailin myös, minkä levyisen kangaskappaleen tarvitsisin täydentämään kapeampaa sinistä kaitaletta. Tapani mukaan mittasin kerran ja leikkasin kerran, pieleen. (Pitäisi mitata kaksi kertaa ja leikata kerran, ja kerralla oikein.) Kappaleet eivät yhteensä riittäneetkään, joten täydensin niitä tällä ylijäämäkaitaleella.


Mutta ihan kiva vuorikappale tämä tietysti on!

Laukkuun tulee myös yksinkertainen sisätasku. Olen jo ommellut siihen kangasmerkkini! Jotain sentään muistin ja osasin oikein.

Followereille kiitos

Huomaan, että blogini on saanut uusia Followereita. Olen yrittänyt päästä Followereiksi ilmoittautuneiden kanssa jollain tavalla Internet-yhteyteen, mutta en ole pystynyt. Blogger antaa näkyviin vain ”FriendConnect”-ikkunan, enkä pääse sen kautta puusta pitkään. Mutta kiitos teille julkisille Followereille! Kiva, että teitä tulee lisää.

Kommentit

Tuo friendconnect minulle ilmoittelee viestistä, muttei anna lukea, virhettä vaan herjailee joka kerta.

Tilkkupinta näyttää hyvältä!
Eija sanoi…
Pirteän näköinen tilkkupeitto tulossa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.