suorakaiteita ja neliöitä.

Japanilaisvivahteinen tilkkupinta muotoutui tällaiseksi:


Täydensin tilkkupintaa vielä yksillä valkoisilla kaitaleilla, että sain siitä tarpeeksi leveän (tilkkulaukkua silmällä pitäen). Tasoitin tilkkupinnan alareunan ja ompelin sinne poikkikaitaleen, jotta laukun pohja ei olisi niin arka. Valitsin kankaan, jota sattui esiintymään sekä etu- että takakappaleessa.

Kiinnitin taakse paksumman liimavanun ja leikkasin college-trikoosta taustapalan. Tikkasin mielikuvituksettomasti mutta eleettömään tyyliin sopivasti suorin ompelein:


Uutta tilkkupintaa

Hiljattain ostamassani Cozy Modern Quilts –kirjassa oli kiva, neliöistä ja kaitaleista ommeltu malli, johon päätin tarttua. Minua innoittivat punasävyiset, isohkot tilkkuneliöt, jotka ostin Tilkkuluolasta Torstaitikkaajien kojusta.

Blokit tehdään kätevästi, leikkaamalla isompi blokki neljään osaan:


Yritin löytää sopivia kaitaleita jäännöskangaspinoistani ja –kasseista. Arvelin, että niitä saattaisi olla melko tavalla. Päätin värityksen ideaksi vain sen, että keskellä olisi punasävyinen neliö, sisempi kaitale olisi keskitummaa ja ulompi kaitale hyvin tummaa. Väreistä viis, ja punaisen keskineliön sävykin saisi olla mikä tahansa tummasta vaaleaan.

Keskellä siis punaista ja sisempänä keskisävyistä:


Ja uloimpana tummaa kangasta:


Toinen tumma kangas meinasi vallan loppua ja jouduin kaivelemaan toisia jäännöspalavarastoja ja lopulta jatkamaan viimeistä kaitaletta kuudella eri jatkopalalla.

Kaksi testikappaletta sointuisivat toisiinsa suunnilleen näin, jos ne tulisivat vierekkäin:


Blokit näyttivät lupaavilta. Vilkaisin myös täpötäysiin jäännöspalapinoihin ja –kasseihin ja ryhdyin leikkaamaan jäännöspaloista neliöitä ja kaitaleita, jotta ne edes vähän vähenisivät. Kävin myös parilla isommalla ja uudemmalla kankaalla. Leikkasin kolmettoista setit:


Nyt sitten ompelemaan! Tästä (tilkkupeitosta?) näyttäisi tulevan aika värikäs.

Valmiit Ystävälliset-lasinaluset

Ompelin kuusi sydän- ja/tai ruusukuvioista lasinalusta valmiiksi:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.