näen tähtiä.

Nukenpeiton sini-valkoiset tähdet ovat valmiina, ja olen rakennellut peiton tilkkupinnan ompelua varten valmiiksi.


Kuvassa peitosta puuttui vielä muutama pala. Minulla oli paloja, mutta ne eivät väritykseltään sopineetkaan kuvioon.

Tässä mallissa tähdet eivät ole neliöitä, vaan plus-merkin muotoisia, ja ne asetellaan palapelin palamaisesti limittäin. Niinpä niitä ei oikein voi ommella valmiiksi blokeiksi, vaan kätevintä lienee ommella aina yksi rivi kerrallaan. Niin ainakin itse teen:


Peitto on vain yhdeksän ruudun levyinen. Saumojen sovittaminen tuskin on ylivoimaisen vaikeaa. Sakaroiden suuntien kanssa täytyy kyllä olla tosi tarkkana.

Yksi moka

Ompelin sakarakappaleet ompelemalla kaksi värillistä palaa valkoisen neliön kulmiin. Ompelemisen jälkeen silitin kappaleet ja tasoitin taas neliöiksi. Lisäksi leikkasin ylimääräisen valkoisen kankaan kulmakappaleiden alta.


Paitsi yhdessä neliössä, josta leikkasin värilliset kappaleet. Ei hyvä. Onneksi minulle kävi näin vain yhden kerran.

Laiska töitään luettelee

Mutta ei voi mitään, kun kerran koko vuoden olen taas kerännyt valmistuneiden listaa blogin oikeaan reunaan. Laskin eilen, että olen vuonna 2011 tehnyt esimerkiksi

- 45 vetoketjupussukkaa
- 46 lasinalusta
- 14 tilkkulaukkua.

Viime vuoden viimeisessä postauksessani pohdiskelin uudenvuodenlupauksia. Kerroin harkitsevani, että lupaisin valmistaa ainakin yhden vaatteen, johon itse suostun tai joku muu suostuu pukeutumaan.

En tainnut tehdä varsinaista lupausta, mutta siitä huolimatta olen onnistunut tekemään, en yhtä, vaan peräti kaksi onnistunutta vaatekappaletta. Tein itselleni Syys-nimen saaneen pitkähihaisen t-paidan. Olen käyttänyt sitä ainakin kahdesti. Joululahjaksi tein lisäksi Paavo surffaa –nimiset bokserihousut. Tekemätön lupaukseni on siis toteutunut! Jeii!

Pitkään tekeillä olleista aihioista sain valmiiksi ainakin seuraavat:

Vuoden 2009 joulukuussa aloittamani lilahtava torkkupeitto valmistui huhtikuussa ja sai nimen ”Iltahämärässä”.

Tyttären aikaa sitten valmistamasta tilkkukissakuvasta tein tyynynpäällisen.

Vuoden 2010 keväällä tein applikoituja tilkkukukkia aikamoisen määrän. Yhden kukan tikkaukset jäivät kesken, ja kuponki virui komerossa tovin, ennen kuin tartuin siihen marraskuussa ja valmistin kupongista tyynynpäällisen.

Maaliskuussa sain valmiiksi kauan kesken olleen Liskot-PC-laukun.

Luetteleeko ahkera tekemättömiä töitään?

Aloittamistani töistä puolestaan kesken ovat vielä esimerkiksi:

Helsingin tilkkukilta Syyringin Lapsettaa-näyttelyyn tähtäämäni vaaleanpuna-vihreäsävyinen vauvanpeitto on erittäin kesken (ja silti aloitin nukenpeiton tekemisen samaiseen näyttelyyn).

Elokuussa Tyttären avustuksella löydetystä kangasyhdistelmästä tekeillä oleva tilkkulaukku odottaa edelleen tikkauksia ja sen jälkeen kokoamista.

Voih! Kukkaneliöihin perustuva tilkkuseinävaate on yhä kesken. Siinä on tilkkupinta, taustakangas ja välivanukin valmiina odottamassa, mutta en vain ole saanut tartutuksi siihen.

Blogikirjoituksia selaillessani huomasin, että olen Syys-paidan lisäksi tänä vuonna leikannut toisenkin pitkähihaisen t-paidan. En kuitenkaan ole ommellut sitä valmiiksi, vaan olen unohtanut koko asian! Missähän nuokin palat mahtavat olla?

Hahaa, huhtikuussa lesoilin ”nopeasti valmistuneella” tilkkupeitolla, joka siis yhä joulukuussa on kesken. Sen tikkaamisen olen sentään jo aloittanut!

Niin, ja jo vuonna 2010 aloittamani convergence-tilkkutyö on edelleen kesken.

Kommentit

Marle sanoi…
Tulossa hieno tähtipeitto! Valtavan paljon olet vuoden aikana tehnyt.
Irma sanoi…
Tähdet ovat mielenkiintoisen näköisiä, varmasti tulee kiva:) Minkä kokoinen tuo keskusneliö on?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.