valmiina tähtitalkoisiin.

Helsingin tilkkukilta Syyrinki voi viettää ensi torstain kiltaillassa oikeat tähtitalkoot. Minulla on sekä hyvin alkutekijöissään oleva tähti (lootuskukan värinen) että kaikki palat kiinnitetty, jouluinen tähti, jonka ensimmäiset taitokset on tehty:


(Hyvä, minä!) Kahdella eri vaiheessa olevalla tähdellä pystyn näyttämään kiltalaisille, miten taiteltu tähti syntyy. Olen tosi tyytyväinen, että olen näin aikaisin valmis. Tavallisesti teen kaiken viime tingassa.

Leikkasin tähän puna-valkoiseen tähteen paloja ensin 8kpl liian vähän. Huomasin puutteen vasta kun olin ommellut kuusi pinoa paikoilleen. Tulin laskeneeksi, ettei paloja ollutkaan kahdeksaa aina pinossa vaan vain seitsemän.

Oikeastaan erheeni oli hyvä juttu. Olin nimittäin suunnitellut tekeväni tähden uloimman kerroksen valkoisesta kankaasta, mutta tarkemmin ajatellen se olisi ollut aika arka pääväriksi. Jos tästä vaikka tulee pannulappu. Leikkasin sitten kahdeksan lisäpalaa punaisesta kankaasta. Paljon parempi.


Nyt kun taitellut tähdet odottavat torstaihin asti, aloitin lasinalusia. Tällä kertaa käteen sattui mustapohjainen nallekangas. Tässä ensimmäiset kerrokset ommeltuina keskineliöihin:


Tein myös joululahjaa, joka eteni yllättävän nopeasti! Se on melkein valmis. Siitä ei enempää, ettei saaja missään tapauksessa saa projektistani vihiä. Ei ole todennäköistä – en usko hänen seuraavan blogiani, mutta haluan olla aivan varma, ettei salaisuus paljastu.


Salaperäinen hymy? Kissa tietää, mitä ompelin, mutta ei kerro!

Kommentit

kivoja nuo tähtesi. Minä tein yhden tähtiliinan tänään. Laitan kuvan, kunhan saan uuden kameran. Vanhassa ei terävyys enää toimi. Ja huomasin, että edellinen kommenttini katosi bittiavaruuteen. Kissasi nauttii olostaan, tilkkujen keskellä kaiketi.
Tiinatei sanoi…
Katsoin edellisestä postauksestasi tähtiohjeen. Putosin kärreiltä jo alkukuvissa, tekemällä kai selviäisi, miten homma etenee. Todennäköistä kuitenkin on, että jäisi minulta tekemättä - siitä huolimatta, että ovat ihmeellisen kauniita. Etenkin tuosta punaisesta näyttää tulevan tosi herkullinen!
Kvilttaaja sanoi…
Uskomatonta että taas selvisit tähden sakaroista. Aloin muuten kirjoittaa blogia minäkin. Kvilttaaja-blogini löytyy http://kvilttaaja.blogspot.com/ . Ajattele, hakukoneet eivät tunteneet tuollaista sanaa. Omin sen siis itselleni. MIlja

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.