tähtipeiton tilkkupinta valmis.

Sini-valkoisessa, tähtikuvioisessa nukenpeitossa ei eilen ollut kuin muutama hassu yhdistämissauma ompelematta, ja hurautin ne nopeasti valmiiksi.


Tähän asti oli tosi helppoa, mutta sen jälkeen jouduin tekemään muutaman päätöksen.

Taustakangas?

Kokeilin ensin vintage-flanellia, mutta se oli auttamatta liian haalistunut ja harmaasävyinen. Mikään värikylläinen kangas ei tullut kysymykseen, ettei tausta kajastaisi valkoisten osuuksien läpi oikealle puolelle. Löysin sitten vaaleanvihreä-valkoisen vintage-pussilakanan, joka täytti taustakankaalle asettamani ehdot hyvin.


Välivanu?

Ajattelin hetken, etten käyttäisi välivanua lainkaan, jotta peitteestä tulisi mahdollisimman taipuisa. Enkä olisi käyttänytkään, ellei varastossa olisi ollut ohuinta mahdollista tikkausvanua.

Vaikein kaikista: tikkauskuviot?

Kommentoijien ehdotuksista ja omista mielteistäni päättelin tähtikuvioita mukailevien tikkausten sopivan tähän peitteeseen hyvin. Käytin tavallista paininjalkaa ja suoraa, melko pitkätikkistä ommelta ja tikkasin kokeeksi kaksi tähtimukailua:


Ylemmässä olen noudattanut värillisen tähden muotoja tarkemmin, mutta kuvio ei ole mielestäni riittävän tähtimäinen. Alemmassa kuvio on parempi ja tikkaankin loput tähdet ympäri tällä periaatteella.

Pari muuta parannusajatusta vielä:

- Tikkaan useamman tähden kerrallaan, niin pääteltäviä langanpäitä ei tule yhtä paljon.

- Tikkaan tähtikuvion ensin kerran ja kuviolle vielä muutaman varjoääriviivan sekä sisä- että ulkopuolelle. Arvelen, ettei muita tikkauskuvioita peitteeseen sitten enää tarvitakaan.

- Ehkä teen jokun kuvion tähtien keskelle vapaalla konetikkauksella. Jos keksin jotain.

Joulutunnelmaa näin uuden vuoden kynnyksellä

Meillä on tänä vuonna erityisen kaunis kuusi, jonka Tytär koristeli superkauniisti. Kuusessamme on valkoväriset kuusenkynttilät, mutta myös punaiset valotuikut, koska olen heikkona värillisiin valoihin. Oheinen kuva ei ihan tee oikeutta upealle ilmestykselle, mutta jaan sen silti:


Taustalla näkyy tilkkutyönä tekemäni Joulupalloilua-seinävaate ja sille viritetty ”upea” kohdevalo (1980-luvulla modernilta näyttänyt pöytävalaisin, joka on käännetty valaisemaan seinää eikä pöytää).

Kommentit

Eija sanoi…
Kiva tähtimalli,pitääkin kokeilla onnistuuko tekeminen... Seinävaate on kaunis samoin joulukuusi.
Anonyymi sanoi…
Jännästi kuvassa tulee myös nuo valkoiset osat vahvasti esiin, ovat kuin kukkia jäällä, sininen tikkaus kyllä sitten vaihtaa tähdet vahvemmin esiin. Ihana joulukuusi. Hyvää Uutta Vuotta, t. Lea P.
Maarit sanoi…
Hei,
olen linkittänyt sinut Jotain valmista joka kuukausi hössötykseen ja linkkisi toimii:)
Maarit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.