Tuesday, 13 September 2011

harmaa lipare. ideoita tilkkutöihin.

Kylläpä tulee harmaita näistä postauksistani!

Sain eilen illalla ommelluksi uusinta tilkkulaukkua varten vetoketjulipareen. Kuvassa värikkäänä yksityiskohtana sentään sakset:


Lipare on saman levyinen kuin isommissa vetoketjulaukuissa (esimerkiksi tässä Syksyn sävel –vetoketjulaukussa), ja nyt aprikoinkin, onkohan se liian leveä. No, kun saan laukun kolmiulotteiseen malliin, voin kokeilla.

Laukussa on nyt riittävästi tikkausta. Tavallisia suoria vain:


Toivon todella, että pääsen seuraavan ompelurupeaman aikana vetoketjun istutukseen saakka! Tuntuu, kuin tämä laukkuaihio olisi ollut tekeillä jo iät ja ajat (tai no, niinhän se onkin, koska ompelin ensimmäiset tilkut melkein vuosi sitten).

Ideoita tilkkutöihin

Tuotokseni ovat niin harmaat, että vastaan lisäksi erään kommentoijan taannoiseen (ehkä retoriseen) kysymykseen: mä mistä aloittaisin sen tilkkutyön?! Kolme neuvoa ja yksi neuvon tapainen:

1 - Katsele (minkä tahansa) kirjan kuvia sillä silmällä. Sain idean sisustus-/lifestylekirjan kuvasta esimerkiksi Karaoke-tilkkulaukkuuni.

2 - Lue tilkkulehdet tarkasti. Lehdissä on tietysti tilkkutyö- ja blokkiohjeita, mutta niistä löytyy ideoita muualtakin. Esimerkiksi mainoksissa voi näkyä tilkkutöitä, vaikka taustallakin jossain.

3 - Surffaa netissä. Netistä löytyy lyhimmässä ajassa ehdottomasti eniten ideoita. Minä kopioin kaikki kiinnostavat kuvat ideatiedostoon (kuvan oheen laitan vielä linkin kuvan lähteeseen) ja katselen kuvia aika ajoin. Juuri tällä hetkellä minua kiinnostavat seuraavat kuvat/kuviot:

Tämän kahvinsävyisin värein toteutetun tilkkutyön kuvio on kiva – toteuttaisin itse sen eri värein.

Joskus voisi toteuttaa aika yksivärissävyisen peitteen/työn, jossa on kuitenkin hauska kuvio.

(Ei taida kyllä onnistua minulta, koska tykkään niin paljon kuviollisista kankaista. Myönnän silti, että olisi toisinaan terveellistä astua luontevimmin sointuvan tilkkuilualueen ulkopuolelle.)

Uusin netistä saatu idea (jonka yhdistin tilkkukirjasta löytämäni tekniikan kanssa) on tietysti pinkki-vihreässä vauvanpeitteessä käyttämäni. Kuvailen tässä postauksessa, mistä sain idean.

Netissä surffauksen lomassa voi käydä katsomassa myös Helsingin tilkkukilta Syyringin uudistettuja kotisivuja!

Neuvon tapainen: Ideoiden keräilyn (jatkuva prosessi) ohessa annan ideoiden pyöriä ajatuksissa. Mietin niitä joutohetkinä – esimerkiksi iltaisin ennen nukahtamista. Joku niistä ponnahtaa yleensä etualalle ja ottaa enemmän ja enemmän tilaa; ajatus palaa aina siihen ideaan, ja tiedän, että sitä kannattaa kohta kokeilla. Sitten vain toteutan idean, tai kokeilen, miltä joku näyttäisi, tai aloitan. Kokeiluja ja aloituksia minulla onkin aikamoinen röykkiö kasa pino!

Laukut ja pussukat välillä tällaisessa käytössä

Kirjakaapin päälle on muodostunut myös kasa valmiita töitä, minkä taloudessamme asuva karvahenkilö eilen huomasi:


Ah, mikä ihana lepopaikka!

1 comment:

Tintin Tarinat said...

taas ihania töitä. Minusta tuo harmaa on tyylikäs eikä kaipaa enempää värejä.Joskus minullakin jotkut työt seisovat vuoden laatikossa, jonka päällä lukee:"keskeneräiset työt". Toisinaan kaivan sen esiin, kuten tänään, kun etsin kravatteja. Teen niistä naapurilleni pienen laukun syntymäpäivälahjaksi. Siihen tulee hänen keväällä kuolleen miehensä kravatit.Js meilläkin tuo Friedhelm rakastaa tilkkukasseja, kangaskasoja ja ompelukoneesta tulevaa lämpöä. Se istuu aina kangaskasan päällä tai niin lähellä konetta, että pelkään ompelevani sen hännän johonkin tilkkupeittoon..kiitos taas hauskasta blogistasi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails