harmaita tikkauksia.

Ompelen edelleen harmaasävyistä tilkkulaukkua. Hitaasti se etenee.

Silitin tällä kertaa tilkkulaukkuun tulevat etu- ja takakappaleen tukihuopaan kiinni, en siis käyttänyt tapani mukaan yhdistelmää collegejersey-tikkausvanu. Ostin palan silitettävää tukihuopaa jostain joskus (nyt en voi antaa tunnustusta oikealle taholle, sillä en muista) ja ajattelin kokeilla, miten se käyttäytyy laukussa. Kuvasta ei ehkä aivan näe, että silitetyt palat ovat todella jäpäkät. Jäykän oloiset mutta pehmeästi taipuisat:


Valitsin laukun vuorikankaaksi harmaasävyisen, kirjavan kankaan. Sehän on aivan eri tyyliä kuin päälliosan harmaan-/pellavansävyinen kuviokangas, mutta näyttänee riittävän sointuvalta, kun laukkuun kurkkaa sisään. Lisäsin toiseen kappaleeseen ja vuoriin kiinnitettyyn sisätaskuun pienet soirot ihanaa, naiskuvioista kangasta, jonka ostin Tilkkuvuoren myyntitiskeiltä maaliskuussa.


Olin vähällä tikata pikkuneliöiden ympärille ympyrämäisiä tikkauksia, mutta laiskuus voitti. En viitsinyt ruveta vaihtamaan koneeseen tilkkutyövartta: olisin joutunut avaamaan ja jälleen ruuvaamaan kiinni ihan kaksi (2) ruuvia. Liikaa vaadittu. Siksi tikkasin taas suoria ompeleita:


Syyringin sivusto

Helsingin tilkkukilta Syyrinki on tosiaan saanut uudistetut sivut uuteen osoitteeseen, kiitos tilkkuystäväni Miljan. (Minäkin kyllä osallistuin talkoisiin vähän.) Kannattaa tutustua!

Jos esimerkiksi ihmettelet, mitä tilkkukillassa tehdään, käy katsomassa sivu Syyringin toiminta.

Suuri osa näyttelytöistämme on esillä sivuillamme. Esimerkiksi viimeisimmässä ”Kutsuttuna”-näyttelyssä on mielenkiintoisia töitä sarjassa ”Aikuinen nainen”.

Oma suosikkini, jo purettu ”Käsilaukkuja ei koskaan ole liikaa” –matkalaukkunäyttely on myös pikku kuvin esillä sivustollamme.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.