matkalla kankaista pussukaksi.

Sienimetsässä-tilkkulaukun viimeistelemisessä olivat sormenpäät niin kovilla, että halusin tehdä seuraavaksi jotain paljon yksinkertaisempaa. Halusin myös käyttää ihanaa, erikoisen näköistä kukkakangasta (varmaan Amy Butler –kuosia). Tytär etsi kukkakankaaseen sopivat kaverikankaat:


Kukkakankaan alla lymyilee punakirjava kangas, jota suunnittelin käyttäväni tähän pussukkaan vain vähän.

Etsin sopivaa vetoketjua ja löysin vaaleanpunaisen, 15-senttisen. Sen viereen täytyisi mieluiten laittaa punakirjavaa kangasta. Tällä kertaa ajattelin kokeilla sellaista, että piilotan vetoketjun päät kangaspalojen sisälle – punakirjavat palat siinäkin.

Muista kankaista tein ”palikat” –periaatteella ruutuja.


Toteutus ”sitä mukaa tikaten” eli tikkasin palat kiinni collegejersey- ja tikkausvanupaloihin. Olin kyllä ommellut kuvassa näkyvät palikkarivit valmiiksi, tikkasin ne vain sauman kohdalta kiinni vanuun ja aloin sen jälkeen kasvattaa pintaa pohjakerroksen peitoksi.

Tässä mallailen, miltä valmis pussukka voisi suunnilleen näyttää:


En kyllä vielä ole löytänyt sopivaa vuorikangasta. Kunhan löydän sopivan, tai siis pystyn päättämään, mitä käytän, pussukan viimeisteleminen ei kestä kauan. Ehkä se on jo huomenna valmis!

Muuta tärkeää

Tosi paljon kiitoksia viime postaukseni ahkerasta kommentoimisesta! Sienimetsässä-laukun viimeisteleminen oli tosiaan vaikeaa, mutta kommentit luettuani katselen valmista laukkua eri silmin. Sellaisin myönteisemmin silmin.

Helsingin tilkkukilta Syyringillä oli viime viikon torstaina kiltailta. Keskustelimme muun muassa tilkkuystäväni Miljan masinoimasta Syyringin www-sivujen uusimisesta.

Vinkkaan vielä, että kiltamme tekemät ”15”-työt kannattaa katsastaa tältä sivulta. Teimme 15cm x 15cm –kokoisia tilkkutöitä, aiheena ”15”. Saimme tosi monta (50 kpl) hauskaa ideaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.