ompelin vetoketjulaukkua.

Laukkujen teossa kiinnostavin ja jännittävin osuus on se, kun kokoaa laukun ja näkee sen ensimmäisen kerran valmiin näköisenä. Sitä ennen täytyy tietysti tehdä suuri määrä pieniä juttuja, mikä koettelee välillä kärsivällisyyttä.

Olin sitten kärsivällinen tai en, ompelin eilen ruskehtavaa vetoketjulaukkua ja seuraavat vaiheet olivat vuorossa:

- leikkasin laukkuun sangat (mutta en vielä tukikangasta niihin)
- leikkasin laukun yläreunan huolittelukaitaleen
- leikkasin, taittelin ja silitin hihnan, jonka toiseen päähän kiinnitän avainlenkin tms. ja jonka ompelen toisesta päästään kiinni laukun yläreunaan
- leikkasin kaksi kapeaa vinokaitaletta, joista toisesta tulee ehkä lenksu laukun huolittelukaitaleen alareunaan kiinnitettäväksi (joko laukun ulko- tai sisäpuolelle) ja toisesta vetoketjun vetolenksu. Tosin sittemmin huomasin, että vetoketjun vedin on umpinainen, eli siihen ei voi kiinnittää lisälenksua.
- leikkasin myös ulko- ja sisäkappaleet laukun sisätaskua varten.


Ompelin sisätaskun valmiiksi ja kiinnitin sen laukun vuorikankaaseen:


Olin jo aikaisemmin leikannut vetoketjulipareet. Ne piti vielä vanutikata, mikä onnistui mielestäni aika hyvin. Ennätin vielä ommella vetoketjun kiinni lipareisiin. Olin päättänyt mielessäni, etten yrittäisi sovittaa raidoituksia osumaan kohdakkain, mutta mitä pidemmälle lipareet etenivät, sen helpommalta sovittelu vaikutti. Lopulta tulos oli kyllä aika onnistunut:


Ihailin vetoketjuliparetta kohdakkain osuvine raitoineen koko loppuillan.

Kissa on tosi avulias:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.