karhuntassuja.

Pelasin pari vuotta sitten Instagramissä "pelin," jossa sain selville, mikä tilkkublokki olisin. Siinä oli todella nopeasti vaihtuvista kuvista tehty videosyöte, josta otettiin ruutukaappaus, ja kaappaukseen osunut kuva edusti sitten omaa tilkkublokkia. Minun oma tilkkublokkini oli karhuntassu eli Bear’s Paw tai Bear’s Claw.

En ollut moista blokkia koskaan tehnyt enkä ajatellutkaan tekeväni, mutta reilu viikko sitten löysin kuitenkin itseni värkkäämästä kolmio-neliöitä ja leikkaamasta 2,5 tuuman neliöitä karhuntassublokkeihin. Minun blokeissani taustavärinä on musta/tumma, joka antaa viereisille väreille hienosti hehkua.

Värisuunnitelmani perustui yhteen hyllylle satunnaisesti muodostuneeseen kangaspinoon. Päätin leikata paloja pinon joka kankaasta ja myös resursseistani. (Suurin osa resurssilaatikon paloista vain on liian pieniä tähän tarkoitukseen.) Toinen värisuunnitelman perusta oli se, että jokaisessa blokissa olisi mukana keltaista tai oranssia.

Leikkasin ensin pitkän aikaa paloja itselleni – kahta eri kokoa neliöitä. Toiset tulevat blokkiin sellaisenaan, toisista ompelen kolmio-neliöitä. Olin kiinnostunut näkemään, millaisia blokeista tulisi, ja rakensin yhden malliksi itselleni jo ennen kuin kolmio-neliöt olivat valmiina.
Kaksi ensimmäistä blokkia näyttivät jo kivoilta. Olin löytänyt mukaan neliön, jonka keskelle oli sopivasti osunut Ihmemaan Liisan teekuppi.
Asettelin valmiit blokit mieluusti neljän ryhmiin. Ompelen lopuksi blokeista tällaiset kuviot niin, että välissä on oikein ohut musta kaitale ja keskellä pieni värineliö. Siksi blokit ovat kaikki vielä irrallaan.
Projekti on tosi kiva! Oranssi ja keltainen tuntuvat oikeilta valinnoilta.
Pidän myös siitä, miltä värikkäät tilkut näyttävät mustan vieressä.

Kommentit

pandchintz sanoi…
Loving how this looks!
Tilkkureppu sanoi…
Niin kiva, kun on tumma pohja! Kirkkaat värit erottuvat tosi hienosti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

tilkkupeiton reunan kanttaaminen.