minkä värinen mahtaa uusin tilkkupintani olla?

Keksin syksyllä idean tilkkupintaan, josta päätin tehdä puna-turkoosin tai ainakin sinne päin. Tilkkupinta oli melkein valmiina viime vuoden puolella, mutta sain sen valokuvatuksi vasta nyt uudenvuodenpäivänä.

Puna-turkoosi väritys osoittautui haastavaksi kuvattavaksi, sillä värit eivät millään tahdo toistua oikein. Sydäntalvella on liian vähän valoa, ja sekin vähä on liian sinistä.

Olen antanut mallille nimen Trixter, ja teen siitä ennen pitkää kaavan tai ohjeen.

Eräänä valoisan puoleisena päivänä sain kuvan blokeista, joita en vielä ollut ommellut yhteen:
Kun olin ommellut pinnan kokoon, valoa oli vähemmän. En myöskään saa kuvaa koko pinnasta, kun se on sommittelulattialla:
Vein pinnan ulos valoisaan, mutta epäsuoraan valoon ja lumelle. Värikorjausten jälkeenkään värit eivät vastaa todellisuutta. Mallin ja idean tästä kuitenkin saa selville.
Värit näyttävät vielä kummallisemmilta lähikuvassa.
Taittelin pinnan kokoon ja tulin sisään. Kokeilin vielä ottaa kuvan kuistilla, minne osui auringonvaloa, ja näihin väreihin olen melko tyytyväinen. Suunnilleen tämän värinen tilkkupinnastani tuli:
Tilkkupinta odottaa silitettynä, mutta taiteltuna, että voin viedä sen Töölön Tilkkupajaan tikattavaksi. Tästä taitaa tulla kiva tilkkupeitto. Ja jos teen sen valmiiksi vähän keväämmällä, saan siitä ehkä todellisen väriset kuvatkin!

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Onpa hauska malli! Tuohon uppoaisin hyvin resurssipaloja. Turkoosi on haasteellinen kuvattava,sinisyyden vaihtelut varmaan muuttavat sitä. Valokuvauskurssilla joitakin vuosia sitten opettajakaan ei osannut neuvoa, miten turkoosin saisin oikeanvärisenä tallentumaan, vaikka menin kurssille melkein vain sitä asiaa selvittämään.
Tilkkureppu sanoi…
Jännä väriyhdistelmä ja kummasti vain sopivat yhteen, olet sinä taitava! Kiva malli.
Turkoosi ja punainen ovat vaikeita kuvattavia ja lumella kun kuvaa, niin värit eivät pysy kyllä mitenkään oikeanlaisina ja onnen kauppa, että saa jossain kohtaa lähes oikean värin tallennettua.
pandchintz sanoi…
Isn’t that funny how the different light makes the colours change so much. Looking great!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

tilkkupeiton reunan kanttaaminen.