uusi tilkkublokkiprojekti.

Vaikka tilkkupeittoja on kertynyt varastoihini reilusti yli oman tarpeen, teen uusia koko ajan. Se vain on maailman hauskinta! Aloitin noin viikko sitten taas projektin, johon päätin käyttää hiljattain ostamani Carolyn Friedlander -kangasnipun kankaita. Malliksi valikoitui parin ehdokkaan joukosta Blue Elephant Stitches -blogista mielenkiintoinen blokkimalli. Ajattelin, että keväällä kunnon valossa voi ommella myös vähän tummemmista kankaista blokkeja.

Olen leikannut paloja paitsi uusimmista Carolyn Friedlander -kankaista, myös aiemmin ostamani nipun kankaista. Lisänä tietenkin myös kaikenlaisia muita kankaita. Pinnasta tulee tällaisen oloista:
Tässä on neljä ensimmäistä ompelemaani blokkia. Aloitin niin, että käytin neljän ruudun neliöihin myös oikein tummia kankaita. Katsellessani pintaa alkoi arveluttaa, että tummat pikkuneliöt sekoittuisivat liikaa isoihin tummiin neliöihin.
Varsinkin tästä isommasta kuvasta huomaa, etteivät isot, neljästä isosta neliöstä muodostuvat neliöt ehkä erotu tarpeeksi selkeästi pinnassa.
Jonkinlainen keskitie lienee viisain valinta. Tummia, mutta ei liian tummia. Enkä halua pinnasta liian murretun sävyistä. Siksi pikkuneliöissä on oltava myös kirkkaita, iloisia värejä.
Näissä blokeissa kangasvalinnat ovat enimmäkseen sopivat:
Näistä osaan olen ehkä valinnut hieman liian vaaleita värejä:
Periaatteeni projektissa on kuitenkin sama kuin aina: ompelen riittävän monta blokkia ja sommittelen niistä pinnan. Lopputulos on sitten sellainen kuin on. Niillä blokeilla mennään, jotka olen valmistanut.

Kommentit

Raija Niemilä sanoi…
Kyllä tästä kiva tulee. Tuntuu niin tutulta tuo: ommellaan ensin blokkeja ja katotaan, mitä niistä tulee. Ja aina tulee, ennemmin tai myöhemmin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?