valmista pukkaa. A new item.

On hyödyllistä pitää välillä lomaa – silloin ehtii vähän myös harrastaa! Minä yhdistelin pikkutilkkuja pinnoiksi ja yhtäkkiä oli käsissä pienen pussukan verran palaa. Ompelin tilkkupinnan tietysti heti pussukaksi ennen kuin ehtisin katua tai tilkkupinta kasvaisi liikaa.

It is useful to take a vacation now and then – it gives one the opportunity to dedicate some time to one’s hobbies. I sewed small fabric crumbs together and all of a sudden, there was enough surface for a small zipper pouch. Of course I sewed the zipper pouch at once before I could think again or the surface would become too big.

Valmis tilkkupussukkani on nimeltään Kätevä. En usko sen olevan mitenkään poikkeuksellisen kätevä, mutta se oli kuitenkin sellainen käteen kivasti sopiva.

The new zipper pouch is called Handy. I don’t think it’s particularly handy but at least it fits into one’s hand quite nicely.


Jos olisin malttanut jättää kissankuvan ja pari kukkakangasta pois, tästä olisi tullut väritykseltään ehkä miehiseenkin makuun sopiva.

I could have left out the cat motif and a couple of flowery fabrics and this would have suited the Male Eye perhaps.


Tosin mitä miesjuttua mahtuisi noin 15cm leveään pikkupussukkaan?!

On the other hand, what manly stuff would fit into a zipper pouch that is some 15cm wide?!

Olen tehnyt vetoketjupussukan poikineen ja silti teen välillä virheitä. Tällä kertaa tuli kauhea kiire tasoitella tilkkupinnat pussukan kappaleiden muotoisiksi. Sitten vasta huomasin, että olisin kyllä hyvin voinut tikata pinnat kaikessa rauhassa ensin ja tasoitella sen jälkeen.

I’ve sewed a zipper pouch or two in my time and still I continue to make mistakes. This time, I was in a tremendous hurry to cut the pieces to size. Then I realized that I should have quilted the surfaces before and cut them after quilting.


Tikkasin rusehtavamman puolen punaruskeasävyisellä, vaihtuvavärisellä tikkauslangalla. Sinisemmän puolen tikkaukset tulivat sinisävyisellä vaihtuvavärisellä.

I used a reddish brown variegated thread for the other side and a blue variegated thread for the other side.


Kumpikin lanka oli ihan uudelta rullalta. Ostin Syyringin kiltaillassa Erkin Sauma ja Tikki –henkilöltä lukuisia tikkauslankarullia ja ompelukoneen neuloja. Ostin erityisesti metallilangoille sopivia neuloja kokeeksi. Meille esiteltiin ompelukoneita ja niiden lisävarusteita, mutta jätin jyhkeämmät hankinnat tekemättä ja tyydyin vain ostamaan pussillisen pientä juttua.

Both threads were brand new. I bought several spools of quilting thread and some sewing machine needles in November at a guild meeting. For example, I got needles that are supposed to be especially suitable for metallic threads. There was a small paper bag full of spools and needles.

Ja sitten hukkasin sen pussin jonnekin! Olisin taannoin lasinalusia tikatessani vaihtanut koneeseeni metallilankatikkausneulan, mutta enpä vaihtanut, kun ostamani pussi oli kadonnut.

And then I lost the paper bag! I would have needed the metallic thread needles when I was quilting the coasters before Christmas, but I had to use the regular needles as always since I could not find the paper bag that contained my recent purchases.

Mutta mutta! Raivasin röykkiöittäin tavaraa ompelupöydältä muutama päivä sitten kantatessani Jackpot-tilkkupeittoa ja löysin ostospussin sieltä röykkiöistä. Kyllä kannattaa välillä siivota! (Siis ”siivota”. Röykkiöt ovat tällä hetkellä makkarin lattialla. Onneksi Mies on pitkämielinen.)

But behold! I cleared my sewing table of whole piles of stuff a couple of days ago when I was binding the Jackpot quilt and I found the bag of goodies amongst the piles. It pays to clean every now and then. (I mean, “clean”. The piles of stuff are on the bedroom floor now. Luckily Husband is a very understanding man.)

Takaisin Kätevä-vetoketjupussukan pariin. Valitsin siihen kivan vuorikankaan. Ostin tämän Kaapelitehtaan tapahtumasta marraskuussa ja kangas on käsinpainantatekijän suttukangas. Hän on testaillut kankaaseen sinne tänne kaikenlaisia kuvioita. Tosi taiteellinen!

Back to the Handy zipper pouch. I chose a cool lining for it! I bought this piece at a market event in November, and it is a screen printer’s test piece. She’s test printed all kinds of patterns on the fabric. It’s so artistic!


Vaikka kompastelin työvaiheessa niin muistin sentään taas Tilkunviilaaja-merkin ajoissa.

Even though I had my moment of non-streamlined working during the pouch process, I did remember to sew in the Tilkunviilaaja tag in time.


Kätevä-tilkkupussukka on siis kätevän kokoinen / The Handy zipper pouch is of a handy size

  • Leveys ylhäältä noin 18,5 cm Width at the top
  • Korkeus noin 12 cm Height
  • Pohjan leveys noin 7 cm Depth


Käytin tähän 20-senttisen vetoketjun. Tilkkupinnat on tikattu ohueeseen vanuun ja jätin collegejerseykerroksen pois niin että pussukka olisi pehmeämpi. On se.

I used a 20-cm zipper. I quilted the surfaces onto a thin batting and left out the extra layer of jersey that I usually include. I wanted the pouch to be softer this time, and it is.

Kommentit

Aivosolu sanoi…
Heehee. Röykkiöt kuullostaa jotenkin tutulta. Mä ajattelin joskus, että röykkiöt ompelukoneen takana pitää raivata pois ennen ompelua. En enää. Kyllä se kangas sinne päälle mahtuu...
Marle sanoi…
Taitaa olla kova ompeluvauhti päällä! Kyllä miehillä on oltava jotain pienempääkin tavaraa, mitä tuonne laittaisi. Tyylikäs ja hyvä että löysit nuo tikkauslangat, sait hienot tikkaukset.
Irma sanoi…
Tikkaukset on kivoja ja kyllä on pussukkakain:)
Liila sanoi…
Ihanan kätevä! Käsityöihmisellä on hyvä olla pitkämielinen puoliso 😊
Tiinatei sanoi…
Kissakangas on kaunista! Ja vuorikangas ihan huippua, itse en olisi raaskinut sitä vuoriksi piilottaa. Ostin pari isoa muovilaatikkoa röykkiöille, nyt on röykkiöt laatikossa - sekä pöydällä. Ilmeisesti on vain hyväksyttävä pöytä- tai lattiaröykkiöt. Aika mielenkiintoinen sana muuten tuo röykkiö, kun sitä alkaa maistella :D
Tilkkureppu sanoi…
Vuorikankaaseen minunkin silmäni heti bongahti, upea kangas, mutta vuorina ihanan taiteellinen ja pussukkakin on kiva! Nyt on vauhti päällä:) Röykkiöt pitäisi täälläkin saada tuhottua!
Kati sanoi…
Taas aivan hurmaavaa tilkkuilua! Sitä on niin ilo ihailla.
Eläköön ne rikkaat röykkiöt :) Eihän niistä eroonkaan pääse :)
Helena sanoi…
Röykkiöt ovat usein aivan tarpeellisia, välillä niihin hukkuu pieniä esineitä itsekultakin. Minusta tuo kissakangas on kuin piste i:n päällä pussukassasi. Ilman sitä voisi olla jopa tylsä.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kangas mahtuu hyvin röykkiön päälle, mutta tikatun tilkkupeiton kanssa röykkiö on hankala. Siksi toiminta!
Tilkunviilaaja sanoi…
Mun mielestä kaikki miehen tavarat on jättimäisiä. No ehkä pussukkaan mahtuisi puusepän mittanauha.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiva lukea, että tykkäät!
Tilkunviilaaja sanoi…
Onneksi miehelläkin on harrastus jonka suhteen voin vastavuoroisesti olla jalo!
Tilkunviilaaja sanoi…
Minulla on myös laatikkoröykkiö. Onneksi vuorikangasta jäi vielä. Ehdin käyttää pintapuolellekin jos niikseen tulee.
Tilkunviilaaja sanoi…
Vauhti tyssähtää varmasti. Huomenna taas ansiotyöhön. Röykkiöt huvetkoot kangaslaihiksen aikana!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos kommentista! Röykkiöissä on usein kaikenlaista jo unohtunutta. Mutta saavat luvan huveta.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kissakangas olikin kiva! Ehkä vain ei kovin miehekäs. Tylsyyttä välttelen viimeiseen asti.
Anonyymi sanoi…
hauskoja pussukoita olet tehnyt...itseäni ilahdutti pussukassasi ollut tuttu valkeapohjainen "pantterikangas"...itselläni on ollut samasta kankaasta tehty kesäpaita... vuonna 1990...kangasta löytyy varmaan jostaan pussinperästä vieläkin kun tarpeeksi kauan tonkii...kesäpaita on jo revitty matonkuteeksi...terv. Seija J-R
Tilkunviilaaja sanoi…
Varmasti kangas oli sinulle "blast from the past"! Minä ompelin siitä herrainliivimallisen paidan itselleni joskus 1990-luvun alkupuolella, mutta ei se ollut järin pukeva ja kangas ajautui sitten muuhun käyttöön.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.