tietokonekotelo tilkuista.

Tyttären tietokonekotelo on valmis ja annoin sille nimen Paikkatasku.


Mittasin tietokoneen tarkasti mittanauhalla ja mitä sen jälkeen tein? Leikkasin ensin tikkausvanupalan ja collegejerseypalan tietokoneella mitaten – en siis mittanauhalla mitaten. Sommittelin tikkausvanupalan päälle tilkkublokit ja muut palaset ja ompelin pinnaksi. Erittäin senttimetrimitatonta touhua.


Tein pariin otteeseen varmistusmittauksen, edelleen tietokoneella. Vaikka se on lituska, sillä kuitenkin on paksuutta enkä luottanut siihen, että senttimitoilla tulisi kunnollinen.

Ennen kuin ompelin viimeistelytikkauksen kotelon suuaukkoon, kokeilin vielä viimeisen kerran, että Tyttären tietokone sujahtaa sopivasti koteloonsa. Siinä vaiheessa Tytär mainitsi, että olisin voinut tehdä suuaukon tuonne lyhyemmälle sivulle.


Joo se olisi varmaan ollutkin aika hyvä ajatus. Minulle ei vain tullut mieleenkään. Visualisoin kotelon koko ajan juuri tällaiseksi.


Paikkatasku-tietokonekotelo on Tyttären käyttämän tietokoneen kokoinen. Ompelin tilkkupinnan aiemmin valmistamistani tilkkublokeista, joita täydensin muutamalla muulla ompelupöydältä löytyneellä jäännöspalalla sekä farkkupaloilla. Käytin myös pari kaitaletta aivan äskettäin hankkimaani plus-heksagonikuvioista kangasta.

Kotelo on tikattu orgaanisesti aaltoilevin suorin ompelein ohueen tikkausvanuun sekä collegejerseypalaan. Kotelossa ei ole sulkemismekanismia, vaan se on maailman yksinkertaisin pussi. No on siinä sentään puuvillakangas vuorina, etteivät saumat ärvötä näkyvissä.

Kommentit

Irma sanoi…
Kiva ja hieno siitä tuli ja varmasti on uniikki!!!tytär voi olla ylpeä, ei ole jokaisella vastaantulijalla samanlaista:)
Suuaukko sivuun....hyvä ajatus... en olisi myöskään tullut ajatelleeksi vaan olisin myös automaattisesti sijoittanut sen yläreunaan:)
Schulz Family sanoi…
Gorgeous as usual, Your work is an inspiration
*VEKKI* sanoi…
Kiva idea, ja niin nätti.
Tiinatei sanoi…
Näppärä! Samanlainen ajattelumalli minullakin, ei olisi ihan äkkiä tullut mieleen laittaa aukkoa lyhyelle sivulle. Mutta ei tietokone tuolta varmaan itsekseen putoile, vaikka kulkureitti onkin pitkällä sivulla.
Unknown sanoi…
Todellakin, aukko sivulla estäisi koneen putoamisen paremmin. Ei olisi tullut edes mieleen ilman tyttäresi luovaa ajattelua. Upea lopputulos ja toimii oikein hyvin näinkin. Pitäis tehdä varmaan omallekin koneelle mökkimatkoja varten :)
Saija sanoi…
Kätevältä näyttää ja pirtsakan värinen on! Kiva kun tytär kelpuuttaa äidin ompeluksia
Tilkku & Tilkku sanoi…
Hieno ja iloisen värikäs.Toimii varmasti, vaikka aukko on pitkällä sivulla.
Anita sanoi…
Kyllä on hieno! Tuossa kelpaa tietokonetta kuljettaa :-)
Amalia sanoi…
Kiva ja nätti pussukka, suojaa varmasti hyvin tietsikkaa!
evaj sanoi…
Roligt att du vill vara med och INSPIRERA på Visa och Berätta måndag!!Tack för du länkar/Bambikram

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

valmis! Omega-tilkkupeitto.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.