seuraavaan pussukkaan?

Löysin Pinterestin kautta ohjeen, miten Delectable Mountain -nimisen tilkkublokin voi leikata ja ommella erittäin kätevästi. Muistan, että tilkkuilua aloitellessani ihailin tästä blokista ommeltua työtä jossain tilkkutyöohjekirjassa – en edes muista, missä kirjassa – ja samalla mietin, ettei minulla ikipäivinä riitä kankaita, kärsivällisyyttä tai aikaa ommella mitään sellaista.

Jospa kokeilisin, riittävätkö kankaat, kärsivällisyys ja aika? Olen nimittäin jo kokeillut tilkkublokin ompelemista pienemmässä mittakaavassa.

Otin esiin pari uudehkoa kangashankintaa ja leikkasin urheasti niistä 14 sentin kaitaleet, jotka pilkoin neliöiksi. Tein muutaman kolmio-neliön ja leikkasin ja kokosin palat neuvotulla tavalla blokiksi.


Kuvassa valmis tilkkublokki oikeassa yläkulmassa. Alimpana on kaksi päällekkäistä kolmio-neliötä, joita en vielä ole pilkkonut. Tilkkuviivaimen päälle olen koonnut pilkkomani palat ompelujärjestykseen.

Ompelin ohjeen mukaan kolme minikokoista tilkkublokkia ja nyt aprikoin, mitä niistä ompelisin. Voisin tehdä pussukan, mutta silloin tarvitsisin ainakin viisi blokkia lisää. Ei jaksaisi! Jos taas ompelen näiden ympärille jotain muuta, lopputulos voi olla kökkö. Sitä en kestäisi!

Päätän raporttini näihin näkymiin ja tunnelmiin. :-)

Kommentit

Irma sanoi…
Voi miten hyvältä näyttää, eikä sitten ole vaikea tehdäkään vaikka ensin voisi niin luulla.
Voi olla että joskus nähdään minullakin jotain tuon tapaista, kiitos linkistä:)
Soile Kivinen sanoi…
Tee noin 1000 lisää ja ompele niistä parisängynpeitto. Tulisi mahtava!
Tilkkureppu sanoi…
Kätevä tapa, vaikka valmiissa työssä luulisi olevan vaikemapaa.
Tiinatei sanoi…
Ai, noinko tuo tehdään? Niinpä tietysti, en vain itse olisi kyllä hoksannut. Kivan näköinen blokki, älä nyt viimeiseksi sitä jätä :D.
Anita sanoi…
Tuo on kiva tekniikka, vaikka en itsekään siitä mitään isoa aikaan saanut :-) Muutama blokki lisää, niin kyllä se siitä :-D
Lea P sanoi…
Tää on melkein helpoimpia blokkeja maailmassa, tästä tulee kiva pinta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.