valmis pussukka kissakankaasta.

Ompelin kissakankaisen pussukan valmiiksi tänään ja annoin sille nimeksi Kissanpäiviä.


Kissanpäiviä-pussukka on Street-mallistoa eli sen toiseen sivusaumaan on kiinnitetty pitkähkö lenksu, jonka voi sujauttaa ranteen ympärille ja sitten kantaa pussukkaa vaikka kadulla kulkiessa.

Pussukassa on tilkkupinta, jonka takana on ensin frotee- ja sitten polyester-puuvillavanupala. Tikkaukset ovat orgaanisesti ja melko jyrkästi aaltoilevia suoria ompeleita (minun ei siis tarvinnut vaihtaa koneeseen tikkauspaininjalkaa, jolloin säästin noin kaksi minuuttia kallisarvoista aikaani ;-).


Ompelin pussukkaan sisätaskun, jonka yläreunan leikkasin vähän alareunaa leveämmäksi. Kun ompelin taskun vuorikappaleeseen suorakulmaisesti, taskusta tuli yläreunastaan löyhempi. Sinne on siis kätevä tyrkätä esimerkiksi joku litteätä pulleampi tavara.

Pussukan toisella puolella kissat ovat vähän sivumpana ja varsinkin alempi kissa välttyy juuri ja juuri jäämästä pohjan puolelle.


(Kuvasta näkee, että pussukka tykkäsi viettää hetken puutarhakutsuissa pöydällä.)

Kissanpäiviä-pussukan pohjassa on tummempaa kangasta:


Pussukka avoinna:


Vasta Aaltoliikettä-pussukan jo ommeltuani tajusin, että kantolenksu kannattaisi ehkä ommella siihen sivusaumaan, jonka puolelta vetoketju avautuu. Silloin pussukkaa voi vaikka roikottaa kädessä kun sitä avaa, eikä tarvitse pelätä, että tavarat heti putoaisivat.

Olen aika ihmeissäni, että tosiaan kiinnitin lenksun siihen sivusaumaan, johon ajattelinkin. Yleensä jos oikein pähkäilen ja päätän ommella jotenkin, sitä huolellisemmin teen kuitenkin toisin kuin olin ajatellut. Tässäkin lenksu meni varmaan vahingossa niin kuin ajattelin sen laittaa.

Taiteellisempi kuva - pussukan kissa kurkkii meitä puutarhapenkin käsinojan takaa.


Kissanpäiviä-pussukan strategiset mitat:

  • 26cm leveä yläreunasta
  • 20cm korkea
  • 10cm leveä pohja
  • n 30cm pitkä kantolenksu.

Kommentit

Marle sanoi…
Tämä on söpö! Ja tuolla aiemmin ollut neliöpäiväpeite aivan mahtava!
A sanoi…
Ihana kissapussukka :)
*VEKKI* sanoi…
Onpa hauska kissapussukka ja kiva, että taas laitoit noita ohjeita.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.