lauantai 19. tammikuuta 2013

moderni tilkkutyö.

Resepti tällaisessa modernissa tilkkutyössä on seuraava:
  • Peruspalikaksi helppo tilkkublokki 
  • Isoiksi paloiksi neutraaleja kankaita, puolet niin sanotusti vaaleita ja puolet tummia. Neutraali = ruskea, harmaa, beige, sumean musta-valkoinen, epämääräisen tumma, epämääräisen vaalea. 
  • Tilkkusuikaleet ommellaan sinisistä, punaisista ja vihreistä jäännöspaloista. Yhteen suikaleeseen vain yhtä väriä. 
  • Valmistetaan/leikataan yhteensä 20 niin sanotusti tummaa ja 20 niin sanotusti vaaleaa blokkia/palaa. Osa "blokeistahan" on pelkkä 25cm x 25cm kangaspala. 
  • Helpot tilkkublokit ommellaan parittain yhteen, kaksi niin sanotusti tummaa aina yhteen ja kaksi niin sanotusti vaaleaa myös yhteen. 
  • Vaaleat blokkiparit kehystetään mustalla/todella tummalla kaitaleella, tummat parit vaalealla. 


Parantelin tätä versiota ensimmäisen vastaavalla reseptillä tekemäni modernin tilkkupeiton ("Iloinen yllätys" -tilkkupeitto) mittasuhteista. Siinä käytin leveämpää kaitaletta blokkipareja kehystämään ja peitteestä tuli vähän liian pitkä suhteessa leveyteen.
  • Blokkiparien pystyreunan kaitaleet ovat nyt 5cm leveät ja lyhyen eli vaakareunan kaitaleet ovat 4cm leveät. Silloin 5 x 4 kehystetystä blokkiparista tulee valmiina noin 152cm x 208cm tilkkupinta. 


Minulla oli jälleen ilo viettää tänään Töölön Tilkkupajassa Soilen kanssa kahden hengen ompeluseurarupeama. Miten tehokkaasti saimmekaan työskennellyksi! Minä sain modernin tilkkupinnan valmiiksi!


Tässä kuvassa näkyy Tilkkupajan seinällä oleva Soilen tekemä ihana tähtipeittokin.


Olin toiveikkaasti ajatellut, että noin neljässä tunnissa (ompeluseuramme tämänkertaisen kokouksen ennalta määrätty pituus) ehtisin tekaista paitsi tilkkupinnan, myös taustakappaleen ja voisin jättää työn samalla matkalla Tilkkupajaan tikattavaksi. Mutta ei! Sain juuri ja juuri tilkkupinnan valmiiksi ja pari kuvaa räiskäistyä, kun noutaja jo saapui.


Mutta sentään on tilkkupinta valmiina! Yllättävän ruskeasävyinen siitä tuli. No, valitsin aika monta ruskeamaista kangasta, joten minkä ihmeen takia tätä edes hämmästelen?

6 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Hauskan näköinen pinta. Pidän noista selkeistä graaffisista linjoista. Ruskeista kankaista tosiaan tahtoo tulla ruskeita töitä.

Soile Kivinen kirjoitti...

Innolla odotan, että pääsen tikkaaman. Olen kotosalla hyvin paitsi ma ja to illat ovat varattuja. Muuten sopii koska vaan tulla.

Tiinatei kirjoitti...

Onnistunut kokonaisuus! Lempeitä kaakaon ja kahvin sävyjä.

Arja kirjoitti...

Sinulla on valmistumassa taas upea peitto!

Eija kirjoitti...

Kaunis selkeä pinta.

tohveli kirjoitti...

Löysin tämän kirjoituksen parisen viikkoa sitten, eikä se ole jättänyt mieltäni rauhaan. On ihan pakko päästä kokeilemaan tätä helppoa tilkkublokkia. :)

Kiitos inspiroivasta blogista!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails