vaikea valinta.

“Nopeasti valmistuva tilkkupeitto,” joka siis ei valmistunut ollenkaan nopeasti, on nyt tikattu! Jipii! Selvisin tyypillisimmästä valinnan vaikeudesta keksittyäni lukuisia tikkauskuvioita peitteeseen, ja nyt minulla on jälleen edessäni valinnan paikka.

Millainen reunakantti peitteeseen?

Yksinkertaisin ratkaisu (tästä ei ole kuvaa): musta vinokaitale.

Vai pitäisikö mustan sijaan käyttää mustapohjaista, kuviollista kangasta tähän tapaan, aika hillitysti:


Vai valitsisinko mustapohjaisen, oikein kirkkaankirjavan kaitaleen, näin:


Peitteessä on jonkun verran vihreää. Ehkä mustapohjainen, vihreäkuvioinen kaitale täydentäisi peitteen, näin:


Peitteen keskiössä olevan tilkkupinnan kehystää kapea, punakirjava kaitale. Se saa peitteen hehkumaan. Ehkä punainen reunakaitale korostaisi tilkkupinnan värejä entisestään? Punainen voisi olla kirjava, näin:


Tai punainen kaitale voisi olla paremminkin yksivärinen, näin:


Voi olla, että kirkas punainen reunakaitale toisaalta veisi huomiota kirkkaalta keskikehykseltä. Entä jos valitsisin peiton reunaan pinkkiä, näin:


Olen aivan ymmälläni näiden monien vaihtoehtojen kanssa. Pidän peitteestä kovasti ja haluaisin, että siinä on täydellinen reunakanttaus!


Kissa ei välitä! Sen mielestä peitto on kiva jo ilman reunakanttiakin. Onneksi se jätti peiton kulman vapaaksi, niin pystyin eilen päättelemään langanpäät viimeisistä tikkauksista, vaikka peitto oli muuten varattu.

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Kauniita kaikki, itse laittaisin kuitenkin ensimmäisessä kuvassa olevaa mustapohjaista. Toivottavasti saamme vielä nähdä peiton kokonaisuudessaan?
Soile Kivinen sanoi…
munkin ykkösvalinta on ensimmäinen vaihtoehto ja toisena tulee yksivärinen punainen.
Poppy sanoi…
Kuvien perusteella suosikki olisi pinkki kirjava; kaunis peitto on tulossa joka tapauksessa.
Kardemumma sanoi…
Vaikea valinta. Minä päätyisin yksiväriseen punaiseen. Sopi niin kauniisti kehystämään sitä toista punaista.
Satu sanoi…
Niin, tuollaisia nuo kisut! Itse eilen yritin päätellä tikkauslankoja pienestä pöytäliinasta, mutta ajatukseksi jäi, kun liina oli 'tärkeämmässä' käytössä;o) Reunakaitaleeksi valitsisin joko ykkösen tai sen pinkin, jossa on vaaleampia palloja... silloin se pinkki reunakaitalekin vielä korostuu mukavasti.
Teje Karjalainen sanoi…
Hei! Ihana peitto ja hyvat varit! Minun 'silmaan osuu' parhaiten punainen kirjava tai yksivarinen punainen, jotka korostavat kivasti sita sisempaa kapeaa punaista kaitaletta ja myos blokeissa olevia punaisia.
On aina kiva vierailla ja nahda taidolla tehtyja toitasi!
Oikein hyvaa viikonloppua ja terveisia Kreikasta! x Teje
Irma sanoi…
Yksivärinen musta tai punainen olisivat mielestäni hyvät vaihtoehdot:
Tilkkureppu sanoi…
Kaikki vaihtoehdot tuntuvat sopivan, mutta laittisin ensimmäisen mustapohjaisen tai yksivärisen punaisen, no pinkkikin sopii! Ymmärrän, että valinta on vaikea kun niitä on monta. Luulen peiton olevan kuitenkin tosi kaunis ja odotan innolla näkeväni sen valmiina.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos monista kommenteista! Olin jo päätymässä mustapohjaiseen kirjavaan Tyttären vastustuksesta huolimatta, mutta hänen kirkkaanpunainen valintansa sai teiltä paljon kannatusta. Nyt onkin punaisia kankaita pesukoneessa kutistuksessa. Tällä välin tartun pienempään työhön pitkästä aikaa!
Eeko sanoi…
No hyvä että päädyit siihen punaiseen, vai mikä siinä toiseksi alimmaisessa vaihtoehdossa olikaan. Se korostaa ehdottomasti noita peiton värejä ja tekee siitä raikkaan, minusta musta olisi jotenkin "helppo" valinta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.