helmikuun valmis: tilkkupeite.

Ompelin Maikin tilkkujen “Jotain valmiiksi joka kuukausi –hössötyksen” puitteissa helmikuun valmiiksi tilkkupeitteen, tai torkkupeiton tilkuista.


Peitteen nimi on ”Keisarinna Ramandu”. Keisarinna-osuus johtuu peiton kiinalaismaisesta värityksestä (yksi nimivaihtoehdoista olikin ”Kiinan keisari”) ja Ramandu-nimi tulee vastikään Tyttären kanssa katsotusta elokuvasta ”Prinssi Kaspianin matka maan ääriin”. Ajattelimme, että nimi voisi liittyä johonkin ajankohtaiseen.

Peitto on kooltaan noin 140cm x 205cm.

Ompelin peiton keskiosan tilkkupinnan jo pääsiäisenä eli huhtikuun lopulla 2011 ja nimesin sen voitonriemuisena jo ”nopeasti valmistuneeksi”. HAH! Tilkkupinta virui ensin tuolin selkänojalla pari kuukautta, kunnes sain kootuksi siihen punaisen ohuen kehyksen ja mustan, leveämmän kehyksen kesäkuussa 2011.

Peitto oli minulla harsittunakin jo elokuussa 2011 ja syyskuussa olin tehnyt siihen tikkauksia. Tikkaamiseen käytin lopulta monta tuntia: uloimman kehyksen kohtisuorat tikkaukset olivat to-del-la hitaat tehdä.


Lupailin peitettä Siskolle, mutta annan sen kuitenkin Tyttärelle, joka ei yleensä ole välittänyt kokoamistani peitteistä. Hän ei esimerkiksi pitänyt peitosta, jonka tein varta vasten hänelle!

Pahoittelut Siskolle, mutta hei, voin tehdä hänelle toisen peiton – ehkä aavistuksen nopeammin valmistuvan. Minulla on jo idea tilkkupintaa varten, mutta siitä lisää myöhemmin.


Peitteessä on paljon erilaisia, kirjavia tilkkuja. Silti se ei ole hallitsemattoman kirjava. Mielenkiintoista!


Taiteltuna peitto näyttää napakalta.

Valmiina näyttelyyn

Helsingin tilkkukilta Syyringin Lapsettaa-tilkkutyönäyttely avautuu parin viikon päästä, 2.3.2012. Valmistin eilen ”Lumen 22 nimeä” –nukenpeittoon ja ”Pehmeää ja possunpunaa” –vauvanpeittoon ripustuskujat. Nukenpeiton ripustuskuja oli nopea ommella, koska peitto on niin pieni:


Toivottavasti Tilkunviilaajan kaverit käyvät näyttelyssämme Kustaankartanon vanhustenkeskuksen ravintolassa ja siellä kirjoittavat huomioitaan vieraskirjaan sekä äänestävät mieluisinta tilkkutyötä! Kaikki työt ovat uusia, tätä näyttelyä varten tehtyjä.

Mustanpuhuvaa

Pidän värikkäästä, joten on kummallista työskennellä musta-valkoisen parissa. Aika vierasta minulle! Mutta olen onnistunut kokoamaan tällaisen pinnan ompelemista vailla valmiiksi:


Olen hyvin kiinnostunut näkemään, minkä kokoinen tästä pinnasta tulee, kun saan sen ommelluksi!

Kommentit

Kardemumma sanoi…
Kaunis peite siitä tuli. Hyvää ystävänpäiväiltaa sinulle.
Maria sanoi…
Hieno tuli! Ehkä se on tuo tumma reunus, joka rauhoittaa värikkäät tilkut... ?
Teje Karjalainen sanoi…
Hieno ja siina on polkukin maailman aariin!
x Teje
Marle sanoi…
Mielettömän hienot tikkaukset! Ihan varmasti on aikaa kulunut, mutta jäki on upea. Ja on peitto muutenkin hieno, ihan kiinalainen!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos kannustavista kommenteista! Tilkkuilu on kivaa, mutta vielä kivammaksi se on tullut, kun olen saanut blogini kautta yleisöä tekemisilleni. Kiitos teille!
Satu sanoi…
'Keisarinna Ramandu' on ihanan värikäs. Erityisesti pidän siitä "kirjavasta viherraidasta", joka menee yhden kulman yli! Ja tikkaukset ovat loistavat! Kiitos, että jaksoit tikata ja että jaat kokemuksesi meidän kanssa ;o)
Tilkkureppu sanoi…
Siitä tuli kyllä tosi upee ja nuo tikkaukset vau! Ihana tuo vihertävä polku tuossa kulmassa.
Eija sanoi…
Kaunis peite, ihanat värit.
vekki sanoi…
Tosi nätti peitto ja tuo efektiraita on piste iin päälle.
Tiinatei sanoi…
Kaunista tuli uurastuksesi tuloksena! Ihailen erityisesti taitoasi sommitella värejä, tikkaamisesta puhumattakaan!
AIVAN FANTASTISEN HIENO PEITTO. Taas kerran. Minusta tuo tumma reunus, jossa hauskat tikkaukset, antavat väreille pohjan, josta loistaa. on mukava lukea, että myös sinulla joku työ lojuu kuukausia tuolinselustalla...näin tapahtuu täälläkin.Joskus vuosia myöhemmin kaivan jonkun puolivalmiin työn,johon en ole saanut otettu aikaisemmin. Kaikki on niin kiinni tunteesta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.