kirjava, musta-valkoinen ja punainen.

Vietin viikko sitten perheen kanssa pitkän viikonlopun mökillä ja olin toiveikkaana/epätoivoisena pakannut mukaani käsinompelutarvikkeita. Otin esiin vihkoon piirtämäni kaavan ja kokeilin, saisinko toteutetuksi kuvion paper-piecing-tekniikalla. Onnistuihan se jotenkin:


Saattaa olla, että kärsivällisyyteni kestäisi toteuttaa toisen tällaisen, mutta ei juuri useampaa. Puuha vei tovin jos toisenkin, ja lopullinen tuotos on kuitukangaspohjan takia jäykähkö. Voin käyttää tilkun ehkä johonkin laukkuun tai pussukkaan.

Minulla oli mökillä mukana pieni pussillinen kaikenlaisia tilkkuja ja ylijäämäpaloja. Valitsin niistä kankaat tosi fiilispohjalta, ja totta kai valitsin yhden kuviokankaan niin, ettei mukana olleista paloista saanut koko kuviojuoksua. Jouduin keksimään toisen kankaan, josta tein puuttuvan yhden kolmiokuvion. Höh.

Ennen lähtöä viikonloppukeikalle olin saanut ommelluksi kokoon musta-valkosävyisen siksak-kuvioisen tilkkupinnan. Siitä tuli siisti ja ehkä kivakin, jos tällaisista väreistä tykkää:


Mikä parasta, tilkkupinnasta tuli juuri sopivan kokoinen, että pystyn ompelemaan siitä etu- tai takakappaleen kunnon kokoiseen vetoketjulaukkuun. No, tietysti tässä on ommeltava vielä toinenkin kappale. En tehnyt näitä kahta kappaletta samalla kertaa, kun en tiennyt, olisiko lopputulos oikean kokoinen.

Etsintä on päättynyt

Olen etsinyt itselleni punaista hametta yli vuoden ajan. Olen tarkistanut joka vaatekauppakäynnillä, olisiko punaisia hameita tarjolla, ja jos on ollut, olisiko väri ja malli sopiva. Tähän asti olen vetänyt täydellistä vesiperää. Olen joutunut tarkastelemaan ehkä kuutta hametta lähemmin eikä yhdessäkään ole ollut mitään hyvää.

Olin lähes epätoivoinen, mutta toisaalta, miten epätoivoinen sitä nyt voi olla, ellei omista punaista hametta? Niin epätoivoinen en ainakaan ollut, että olisin liikahtanut kaavojen ja kankaiden pariin. Ehei! Pystyn kyllä ompelemaan hameen, mutta ompelen jotain muuta paljon mieluummin!

Vaan eilen tärppäsi. Löysin punaisen hameen, joka täyttää kaikki vaatimukset, paitsi yhtä. Hame ei ole yksivärinen.


Voisi sanoa, että hame on aika kaukana yksivärisestä, vai mitä?

Kommentit

Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos, samaa mieltä! En kyllä ole vielä kokeillut sitä, vaan löin sen suoraan Desigualin myymälän alennustangosta (no, kassan kautta kävin) ostoskassiin.
Sulotar sanoi…
Voi miten kivan peiton teit... ja hame on kyllä ihana.
Kvilttaaja sanoi…
Tosi makea hame ja niin sun tyylisesi. Punaiseksi en sitä sanoisi, mutta jos se tyydytti punaisentarpeesi niin sittenhän se on ehdottomasti juuri se oikea hame. Voi mennä vuosia ennen kuin punainen tulee massamuodin värikarttaan, joka on suunniteltu ihan muun värisille ihoille kuin vaalea suomalainen hipiä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.