valmiit sydäntikkaukset.

Vapaan konetikkauksen pisteleminen torkkupeiton kokoiseen tilkkupeitteeseen on aika hidasta ja raskastakin se on. Pystyin tikkaamaan aika lyhyen ajan kerrallaan, joten sydänköynnöksen valmistuminen vaati monta rupeamaa ompelukoneen ääressä.

Nyt kuitenkin on sydänköynnös tikattuna.


Eihän tästä kuvasta saa mitään selvää köynnöksestä. Joten lähikuva:


Nurjalla puolella köynnös on tämän näköinen:


Haa, sain otetuksi muutaman kuvan valoisaan aikaan!

Pari vinkkiä

Vapaassa konetikkauksessa minua on auttanut jostain netistä lukemani konetikkausharrastajan huomautus, että riittää, kunhan paininjalan ympärillä on kerrallaan noin lautasen kokoinen alue suoristettua/pingotettua työtä. Alussa varsinkin tuntui, että kangas meni aina pussille joko oikealta tai nurjalta puolelta. Tämä lautasellisen ajatteleminen on helpottanut tikkaamista!

Toinen helpottava ajatus on, etten katso tikkauksia läheltä ja tarkasti, vaan kauempaa. Jos rupean yhtä kuviota katsomaan, masennun varmasti, koska eivät ne mitään loisteliaita kaikki ole. Siellä on liian terävää mutkaa, vaihtelevaa piston pituutta ja vähän väärin menneitä kohtia. Mutta kauempaa katsottuna tikkauspinta voi silti näyttää tosi hienolta.

Seuraavaksi

Peitteessä on pari blokkia, joissa on enemmän keltaista väriä. Niihin kohtiin teen vielä sydäntikkauksia keltaisella tikkauslangalla. Sitten tikkaan blokkialueen tyhjäksi jääneet kohdat aaltoilevilla tikkauksilla, joita olen muutaman jo tehnyt.

Punaiseen kehysalueeseen tulee jotain kuviota vapaalla konetikkauksella ja reunukseen aaltoilevia viivoja, mutta tiheämpään kuin keskiosassa on.

Laukkutilaus

Siinä vaiheessa kun ompelukoneessa on taas tavallinen ompelupaininjalka, pääsen ehkä aloittamaan uutta laukkuprojektia. Työkaveri nimittäin ilmaisi tarvitsevansa mustanpuhuvan, tilavan käsilaukun. Hänelle kuulemma sopisi Karaoke-tilkkulaukun näköinen kuviointi, mutta mustalla pohjakankaalla. Lisäksi laukku saa olla isompi. Ilmeisesti Saippuakuplakissat-vetoketjulaukku toteuttaisi muoto- ja käytettävyysvaatimukset.

Otin esille kankaita, joita tilauslaukussa voisin käyttää:


Hyvää settiä, mutta yksi pieni puute tässä pinossa on: mustaa kangasta on mitättömän pieni palanen. Siitä ei kyllä tehdä taustaa minkäänlaiseen laukkuun. Ei auta muu kuin lähteä kangasostoksille!

Pussukka maailmalla

Ystäväni Viet-Anh kertoi, että Tilkkupantteri-vetoketjupussukka on nähty Milanossa:


Tikkaavaa viikonloppua lukijoille!

Kommentit

paivis sanoi…
Vielä kysymys tikkauksesta. Oletko merkannut tikkausaihion jotenkin vai onko se ajatuksen virtaa?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.