tikattu ja tasattu tilkkupeitto.

Tikkasin vauvanpeittoa koko päivän, mutta nyt peitto on valmiiksi tikattu ja tasasinkin sen vielä.

Ensin valoisaan aikaan ottamani kuva, josta ehkä erottuvat toisaalta väriblokkien sinne-tänne-silmukoinnit ja toisaalta valkoisten kehysalueiden yhteen suuntaan silmukoidut tikkaukset:


Lopuksi tikkasin aaltoilevat viivat värillisistä neliöistä ommeltuun kehysosaan:


Peitto ei ole täsmälleen säädetyn kokoinen! Se kutistui hieman arvelemaani enemmän tikkauksen aikana ja on noin 84cm x 119cm, vaikka sen piti olla 85cm x 125cm. Ehkä se silti hyväksytään Syyringin Lapsettaa-näyttelyyn vauvanpeitesarjassa.


Nyt pitää keksiä ja päättää, minkä värisen kanttauksen teen. Hei, peitehän on aivan kohta valmis!

Tästä olen ylpeä

Samalla kun koneessani oli valmiina vapaaseen konetikkaukseen sopiva paininjalka, tikkasin myös kesken jääneen saippuakuplakissat-kankaasta tekemäni vetoketjulaukkuun tarkoitetun tilkkupinnan:


(Olen siis ylpeä siitä, että sain tikatuksi myös tämän pinnan, kun koneessa kerran oli tikkauspaininjalka valmiina.) Pinnassa on silmukoituja tikkauksia kissojen ympärillä ja vaaleapohjaisen kankaan kuvioita toisintavia tikkauksia sekä muurahaisenpolkua vaihtuvavärisellä langalla.

Sitten vaihdoin koneeseen takaisin normaalipaininjalan ja tikkasin ensin aaltoilevat tikkaukset vauvanpeitteeseen ja sen jälkeen muutamia suoria tikkauksia tähän tilkkulaukkupintaan.

Nyt kun koneessa on tavalliseen ompelemiseen sopiva paininjalka, pääsen ehkä aloittamaan jotain uutta työtä...

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Tärkeintä on, että kiva tilkkupeitto valmistuu näyttelyyn. Nuo mitat ovat ohjeellisia, jotta tulisi jotenkin lasten peitoiksi sopivan kokoisia ja jotta voidaan ripustaa näyttelytilan seinäpaneeleihin 2 vierekkäin. :D
Marle sanoi…
Iloinen peitto! Eipä minunkaan peittoni ole ohjeiden mukaisissa mitoissa.
aivan ihana peitto. luuletko, että voisit ottaa minut yksityisoppilaaksi tikkauskurssille? Minä ompelin vihdoin yhden laukun, johon olin saanut kankaan jo ennen joulua.Nyt ompelen vain olohuoneeseen verhoja ja vauvan peiton valmiiksi - ai niin ja Iidan sukutaulu on vieläkin kesken.Mutta sinun vauvanpeittosi on tosi värikäs ja hauska.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.