jotain valmista ja jotain jouluista

Oikeastaan tämä kolmaskin farkkulaukku oli jo sunnuntaina valmis; en vain ollut saanut otetuksi siitä kuvaa.



Eilen illalla näytti hetkisen siltä, että keskeneräiset työt olisivat käymässä vähiin, ja kauhistuin hetkiseksi. Täytyisikö aloittaa jotain? Ja minkä niistä lukuisista mielessä pyörivistä projekteista käynnistäisi?

Mutta ei hätää. Lattialta (!) löytyi keskeneräinen, jouluaiheinen seinävaate. Muistaakseni aloitin tämän alkuvuonna, heti kun olin järjestellyt joulukankaani kesäsäilöntää varten. En ole mitenkään luottavainen, että valmistaisin työn täksi jouluksi seinälle. Mutta edistin tätä joka tapauksessa.



Tämä on ehkä perinteisempää tilkkuilua niille, jotka ovat jo odotelleet, että Tilkunviilaaja pääsee tilkkuja viilaamaan. Olen toteuttanut pallot alikeompeluna. Pallot eivät ole täysin symmetrisen pyöreitä. Palat on ommeltu riveiksi ja jokainen rivi on käsin koristetikattu erikseen, rivit on vasta sen jälkeen yhdistetty.

Tässä kävi aika mielenkiintoisesti. Työ oli hyvässä vauhdissa, kunnes hyydähti, kun olin saanut kaikki rivit valmiiksi ja tikatuiksi. Piiitkän ajan päästä otin rivit esiin ja yhdistin ne seinävaatteeksi. Olin jo suunnittelemassa ja kokoamassa työhön reunusta, kun löysin olohuoneeseen piiitkäksi aikaa unohtamani kuudennen rivin. Se on edelleen irtinäisenä, ja reunus täytyy miettiä uudelleen.

Lauantaina ostettujen kankaiden käsittely jatkui eilen illalla. Silittämisen jälkeen levitän kankaat aina mahdollisimman suoriksi sängylle, kunnes ne jäähtyvät (ja kuivuvat höyrysilittämisen jäljiltä).



Sokeri-kissamme ehkä ajatteli, että puhdas kangas oli asetettu sängylle aluseksi siisteille kissoille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.