torstai 5. helmikuuta 2015

jäännöspaloista tilkkublokkeja.

Leikkaan sinisävyisistä jäännöstilkuistani paloja, jotka ompelen kivoiksi neliöblokeiksi. Työ etenee joutuisasti.


Ompelen nämä tilkkublokit paloista, jotka ovat kaikki samankokoisia eli 5cm x 9cm.

Aika pienistäkin jäännöstilkuista saa leikatuksi ainakin yhden tällaisen palan... ..mutta melkein jokaisesta jäännöspalasta jää jäljelle vielä pienempi jäännöspala. Katso seuraavan kuvan yläreunassa näkyvä sinisenkirjava kasa.


Vaikka kuinka päättäväisesti tuhoan jäännöspalojani, niitä siis jää yhä jäljelle!


Koska pitäydyn vain sinisävyisissä paloissa, jäännöspalalaatikkoni on edelleen piripintaan asti täynnä muun värisiä tilkkuja! Pitäisi varmaan tehdä vastaavanlaisia neliöitä myös muista väreistä.


Ommeltuani vasta muutaman blokin ajattelin, että sinisistäni tulisi rumansävyinen tilkkupinta – kadutti ihan - mutta onneksi ei! Nyt kun blokkeja on enemmän, tilkkupinta on ihan nätti.

Tässä pinnassa ei ole yhtään palaa, joka olisi leikattu pitkästä kankaasta. Ja olen käyttänyt aivan mitä tahansa kuoseja, kunhan vain ovat olleet tulkittavissa sinisävyisiksi. Mahtaisi olla upeaa joskus pitäytyä vain niin sanottuihin kauniisiin kankaisiin niin, ettei seassa olisi yhtään rumeliiniblokkia! Mutta ei sovi minulle.

7 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Jännittävää! Vain sinisävyjä. Mistä niitä rumiluskankaita tulee, kun jokainen kuitenkin ostaa vain kauniita kankaita?

Aivosolu kirjoitti...

Jämäpalat lähestyy nollaa, muttei koskaan saavuta sitä! Hienoa pintaa tulee. Saatan pölliä idean tekemisjononi hännille.

Helmis kirjoitti...

Sinisistä tulee raikasta!
Kiitos kirjasivuvinkistä, en ole edes haeskellut kummemmin noita "kirjanvinkkaus"sivuja, kun blogi on oikeastaan vain oma lukupäiväkirjani.

Itse pidän vanhaa neulebloginia ns. varsinaisena bloginani, joskin sen päivittäminen on jäänyt aika vähille. (kun ei jaksa kuvata ja ladata kuvia jne, mikä tuntuu mukamas kauhean vaivalloiselta nykyään - blogin alkuaikoina se ei haitannut kyllä yhtään :)..)
No seli-seli, kiitos kuitenkin vinkistä, tiedä vaikka innostuisinkin tuosta goodreadsista, vaikka nyt kyllä tuntuu, että ei kiitos yhtään lisää somesivustoja mulle.... :D

Soile Kivinen kirjoitti...

Ko blokki on omalla to do listallani. Sinisenä kyllä mutta yhdistettynä vaalean kankaan kankaan kanssa. Jos vain joskus ehtisin..

Tilkkureppu kirjoitti...

Ihmettelen samaa aina kun teen jotain, että jämäpalat vain lisääntyy ja lisääntyy, pitää ilmeisesti tehdä jotain niistä ja tässä olisi kiva idea:)

Saija kirjoitti...

Hyvä malli hukata jämäpaloja ja niitähän riittää!

Tiinatei kirjoitti...

Jännä, vaikka on niin paljon sinistä, ei kuitenkaan näytä yltiösiniselle. Hyvä ja käyttökelpoinen malli.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails