maanantai 14. heinäkuuta 2014

vihdoinkin tasainen!

Keskeneräisistä töistäni olen raivostuttavasti lykännyt niin sanotuista geometrisista tilkkublokeista ompelemani tilkkupeiton viimeistelemistä. Töölön Tilkkupajan Soilehan loihti siihen ihanat, humalaisen kotimatkaa (tai ehkä sittenkin perhosen lentoa) muistuttavat tikkaukset jo ...ööö... kauheaa, tammikuussa! En vain ole saanut aikaiseksi levittää työtä lattialle tasoitettavaksi ja niin edelleen.

Mutta ta-daa! Nyt peittopinta on joka reunastaan tasainen!


Eihän tähän pääsemiseen mennyt kuin muutama kuukausi! Miten mahtaisi käydä tilkkupinnoilleni, jos joutuisin vielä tikkaamaan ne käsin?! Eivät taitaisi valmistua elinaikanani. Eivätkä ne olisi näin tasaisia ja taidokkaita.

Kuvassa näkyy aito tilanne. Olen taittanut peiton kaksinkerroin tarkistaakseni, ettei se vain ole vino. (Ei ollut.) Käänsin toisen reunan vielä kerran, että peitosta näkyisi muutakin kuin taustapuoli.

Seuraavaksi kirjoitan tilkkupeittooni nimilapun ja kiinnitän sen paikoilleen, ja sitten on tehtävänä enää vain reunakanttaus. Löysin jo kanttauskankaankin, ja tilkkutyölläni on myös ollut nimi jo kauan aikaa.

Ompeluhuoneessa Makkarissa oleva nojatuoli toimii nolon usein kangas- ja vaatepinojen säilytystasona. Tällä hetkellä tuolilla on myös kaksi talvitäkkiä, jotka odottavat, että veisin ne vinttihuoneeseen kesäsäilöön. Minun pitäisi ottaa ne ja viedä noin 15 askelen päähän, mutta hei! Ylivoimaista! Täkit ovat olleet tuossa sen verran aikaa, että ne ovat muuttuneet näkymättömiksi.

Heittelin täkkien päälle pesemiäni ja kuivuneita uusia kankaita aika huolettomalla kädellä ja kas, Kissa totesi kasan vihdoin olevan sopivan korkea ja siisti (puhtaiden kankaiden takia arvatenkin) sille makuupaikaksi.


Huokaus! En hennoisi pilata sen keksimää makuupaikkaa, joten kankaani ovat kohta vielä kissankarvaisempia kuin yleensä (siis todella kissankarvaisia!) ja satunnaisesti ryppytaitoksilla. No, nöyhdänpoistoteipillä ja silitysraudalla niistä vaivoista selviää. (Jaa, kävinkin juuri kiskomassa kankaat Kissan alta. Se näyttää nyt mietteliäältä ja loukkaantuneelta.)

Huomaatte varmasti taustalla näkyvän vielä tuolloin tasoittamattoman geometrisen tilkkupeiton.

2 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Hauskoja noi kissat, kun ne tykkäävät aina oleilla kankaiden päällä ja ompelusten lähellä:)

Unknown kirjoitti...

Kohta saanet peiton reunustettua ;) [Eihän niitä talvipeittoja enää kannata viedä säilöön, säästyt siltäkin vaivalta ;)]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails