kaksi/neljä tilkkublokkia lisää.

Pääsin taas eilen huristelemaan ompelukoneellani, ihanaa! Valmiiksi leikkaamani neliöt ovat vain huvenneet olemattomiin ja nyt pitäisi leikata lisää isoja neliöitä (keskivärisistä kankaista), keskikokoisia neliöitä vaaleimmasta kankaasta ja myös pieniä neliöitä (tummista kankaista). Siis kaikkia kokoja neliöitä tarvitaan lisää.


Alkujaan leikkasin melkein kaikki neliöt Soilen Tilkkupajassa, missä leikkuualusta on pöydän korkeudella juuri sopivasti, että seisaallaan on mukava leikellä. Kotona asiat eivät ole yhtä mallikkaasti, vaan leikkaan kaiken lattialla. Epäergonominen asento rajoittaa leikkuurupeamien pituutta.

Sitten tällainen ajatus

Ehkä minun pitäisi ommella yksi neliökokonaisuus valmiiksi, siis neljä näitä pieniä blokkeja edelleen neliöksi. Niin saisin blokin mitat tarkemmin tietooni ja voisin laskeskella, montako pientä/isoa blokkia vielä tarvitsen kunnolliseen tilkkupintaan.

Piilokuva-arvoitus

Mitä kuvassa on?


Kuviollinen osuus kuvasta on tietysti ompeluhuoneen makkarin verho (jonka olen peräti itse ommellut).

Keskellä näkyvä suora palkki on ikkunan keskikarmi ja jos tarkkaan katsoo, voi muussa tummanpuhuvassa osuudessa nähdä Kissan siluetin. Suurennetussa kuvassa saattavat jopa viiksien varjot erottua. Kuvassa yhdistyvät siis yksi käsitöistäni ja rakas Kissa.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Ihmettelen, etkö voi tehdä ompelupöydälle tilaa siksi aikaa, että leikkaat paloja. Minä joudun siirtelemään tavaroita sen mukaan mitä teen ja se on mielestäni paljon helpompaa kuin lattialla työskenteleminen. Tuosta tulee tosi kiva peitto.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.