tiistai 28. toukokuuta 2013

hanhenmarssia.

Ompeluhuoneen Makkarin tuolin viereen kertynyt epämääräinen pino oli kaatua, joten kohentelin sitä. (Itselleni selitin, että se oli siivoamista.) Ja hei, kasasta putkahtivat esiin Syyringin kivalla hanhikurssilla ja sen jälkeen tekemäni hanhet.

Koska olen jotenkin projektien välissä, tai siis teen kyllä tilkkupintaa mutta haluan tehdä muitakin juttuja, niin ompelin hanhiin pitkästä aikaa jotain.

Vihreä hanhi oli kokonaan ilman ruohikko- tai muita lisäyksiä. Koska minulla sattui olemaan runsas määrä kolmioneliötilkkuja, tein hanhen viereen rivin lentäviä hanhia.


Anteeksi, en jaksanut ottaa esiin silityslautaa ja –rautaa, joten saumat ovat kuvassa vielä silittämättä. No tästä kuitenkin näkee yleisilmeen.

Luettelen muutkin työni.

Sinisen hanhen vieressä on jotain ruokomaisia tilkkuja. Tikkasin niiden liepeille muutaman loivasti kaartuvan ompeleen.


Sininen hanhi onkin melkein valmis – työ tarvitsee enää tasoituksen ja kanttauksen. (Ja nimen.)

Oranssi hanhi näyttää hyvin samanlaiselta kuin viimeksi, mutta teinpä siihen sentään jotain. Ompelin tikkauksia hanhitilkkujen ympärille siksakilla, ylälankana käytin näkymätöntä siimalankaa.Oranssi ja vihreä hanhi tarvitsevat seuraavaksi vanutikkausta.

Olen kova matkimaan noukkimaan ideoita muiden blogeista! She can quilt –blogin pitäjä Leanne oli tehnyt kolmioneliöistä sisäkkäisiä neliöitä. Niinpä laittelin omia tilkkujani samanlaiseen muotoon:


Hänellä oli vähän taiteellisempi kuviointi. Tykkään kyllä myös tästä kuviosta ja erityisesti näistä väreistä! Tästä saattaa tulla suunnittelemaani vetoketjulaukkuun toinen puoli. (Toisella puolella on lentäviä hanhia ja kaikenlaisia tilkkuja, kuten näytin postauksessani eilen.)

Eilisestä kivasta kankaasta myös sen verran, että tein kankaasta kesämekon ja kangasta jäi jonkun verran ylitse. En siis leikannut kesämekostani palaa, vaikka ehkä tekstistäni sai sellaisen käsityksen.

2 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Hienoa nähdä hanhien kehittyvän. Lentävät hanhet tilkkupinta sopii erinomaisesti tallustavien hanhien yhteyteen.

tarja rakel kirjoitti...

Hienot hanhet, pirtsakat värit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails