keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

uusi kirja.

Ah tätä verkko-ostosten ihanaa aikakautta! Tilasin viime viikolla ulkomaalaisesta verkkokaupasta houkuttelevan oloisen Cozy Modern Quilts –kirjan (laatinut Kim Schaefer) ja jo eilen se kolahti postilaatikkooni.


Vilkuilin kirjan läpi eilen illalla. Mallit perustuvat tosi yksinkertaisiin paloihin, ja silti siellä oli yksi erityisen kiinnostava juttu. Tehdään ensin blokkeja, joka sittemmin leikataan neljään osaan, jotka edelleen ommellaan yhteen, eri järjestykseen tietysti. Laitan kuvia, jos pääsen niin pitkälle, että kokeilen toteutusta.

Malli oli siitä kiinnostava, ettei sen toteuttaminen ollut heti ilmeistä.

Kirja tuntui siis onnistuneelta ostokselta. Yksi asia kyllä ihmetytti: miksihän kuvitus oli koko matkalta perusteellisen ruskeasävyistä? Jokainen malli näytti samanlaiselta kliinisen rusehtavalta. Tai ehkä se oli tarkoituskin – että kirkkaita värejä (tai ylipäänsä värejä) käyttämällä saisi heti omanlaisensa tuloksen.

Muuta en ole ehtinytkään taas tekemään – vain vilkaisemaan tilkkuilukirjaa. Voih sentään! Huomenna on onneksi Helsingin tilkkukilta Syyringin kiltailta, mistä saa uutta voimaa ja innoitusta.

3 kommenttia:

Tintin kirjoitti...

Mua ahdistaa kanssa välillä noiden kirjojen värimaailma. Huomaan tarttuvani niihin kirjoihin, joissa on raikkaat ja railakkaat värit (niistä taidat sinäkin pitää :-) ). Meidän tilkkuopella taitaa olla tuo kirja, kun kannen vasemman reunan malli näyttää hyvin tutulta.

Milja kirjoitti...

Linkki Syyringin sivulle ei ole mennyt ihan nappiin. Voitko korjata. Haluaisin todellanki paljon blogisi lukijoita näyttelyymme Kustaankartanossa.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Hyvä kun huomasit, ettei linkki toimi! Korjasin sen nyt ja näyttäisi vievän jo oikeaan paikkaan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails