Satuhevoset-vetoketjupussukka valmis.

Sain yllättäen tilauksen maanantai-iltana. Tai minulta tiedusteltiin, olisiko minulla sopivaa pussukkaa, eikä ollut. Sen sijaan löytyi houkutteleva kangas, jonka ympärille tiesin pystyväni helposti laatimaan pussukan.


Tartuin toimeen heti maanantai-iltana. Ensin hain aniliininpunaisia ja violetihtavia kankaita heppakankaan kavereiksi ja otin esille väreihin (melko) sopivan vetoketjun. Leikkelin kaverikankaista satunnaisia paloja ja yhdistelin ne improvisoimalla:


Pääsin maanantai-illan aikana suunnilleen tähän vaiheeseen.

Tiistaina sitten jatkoin. Silitin tilkkupintojen taakse liimavanun, ja koska kankaat olivat ihan tavallisia, kevyitä puuvilloja, lisäsin vanun taakse vielä historiallisen 80-90-luvun vaihteen koltsaripaitani jäännöstilkkuja ja tikkasin sitten. Käytin vaihtuvaväristä lankaa tikatessani heppakangasta. Tein taas vapaamuotoisia tikkausaaltoja.


Sitten kokosin vetoketjun hyväksi havaitsemallani tavalla. Pussukka oli valmis tiistaina alkuillasta.

Tässä valmiin ”Satuhevoset”-vetoketjupussukan etupuoli:


Tässä pussukka takaa:


Pussukka avoimena. Muistin jälleen kiinnittää Tilkunviilaaja-kangasmerkin vuoriin hyvissä ajoin. Hyvä, minä!


”Satuhevoset”-vetoketjupussukka on 15cm korkea ja 22cm leveä. Pohjan leveys/syvyys on 6cm.

Tytär näyttää ottaneen kännykkäkamerallani kuvan sarjaan ”Työt käytössä”. Ehjäämäni japanilaiskissakankainen meikkipussukka on kylppärin hyllyllä ja erinomaisessa iskussa.


Keskeneräisiä töitä riittää! Missoni-tyyppisestä kankaasta leikkaamani paita on vielä kokoamista vailla valmis, farkkukangasta ja muita kankaita yhdistävä PC-laukku on vielä kankaina, eikä ruskehtava tilkkulaukkukaan ole sen pidemmällä. (Kaikki em. aihiot esiintyivät tässä postauksessani.)

”Paratiisikoirat”- ja ”Koiranelämää”-vetoketjupussukoissa käyttämästäni koirakankaasta Marle kysyi kommentissa, mistä kangas oli ostettu. Ostin sen kai puolitoista vuotta sitten Eurokankaasta – silloin, kun tein ensimmäiset PC-laukkuni. Kangasta oli vaaleapohjaisena, kuten tässä PC-laukussa, ja tummapohjaisena, kuten tässä PC-laukussa.

Kommentit

Marle sanoi…
Varsin pirtsakka satuheppapussukka. Ei siis iltasatuheppapussukka, semmoinenhan tehdään unettavista kankaista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.