hieno vetoketjupussukka.

Ihanasta kangas- ja nauhayhdistelmästä syntyi Paratiisikoirat-vetoketjupussukka:


Mitat: Leveys ylhäältä 20cm, kokonaiskorkeus 15cm. Pohjan leveys 5.5cm.

Olin eilen tosi innokas saamaan pussukan mahdollisimman pian valmiiksi! Niinpä tein matkan varrella pari perustavanlaatuista mokaa.

Moka 1 – Tietenkään en ajoissa muistanut kiinnittää Tilkunviilaaja-kangasmerkkiä vuorikankaaseen, vaan jouduin ompelemaan sen kankaaseen kiinni käsin. Aargh! Onneksi pussukka ei sentään ollut ihan valmis, joten ompeleminen oli aavistuksen verran helpompaa vielä.


Moka 2 – On tosi tärkeää, että vetoketju on auki siinä vaiheessa kun pussukan reunat ommellaan pussiin. Tiedän tämän! Ja silti vetoketju jäi kiinni, niin että jouduin purkamaan jo ompelemaani sivusaumaa ja keplottelemaan ketjun sitä kautta auki. Tosi noloo!

Tavallaan moka 3 – Ompelin pussukan sivusaumaa varten lenksun. Pussukoissani ei yleensä ole lenksua, mutta ajattelin kerrankin sellaisen laittaa. No, lenksu on edelleen valmiiksi ommeltuna ompelupöydälläni, koska en muistanut kiinnittää sitä pussukkaan sivusaumaa ommellessani. Voi voi.

Lopulta pussukka oli kuitenkin valmis, kangasmerkkeineen kaikkineen.


Koristenauhat jäivät vähän piiloon. Seuraavaa pussukkaa valmistaessani yritän muistaa, että alareunan yksityiskohdat jäävät pohjakappaleeseen.


Teen ehkä heti toisen vetoketjupussukan näistä samoista kankaista, mutta eri koirankuvilla, jotta pussukat säilyvät uniikkeina. Valitsin jo koirat ja etsin vetoketjun tähän toiseen pussukkaan:


Kirjasta opittua

En ole erityisen tildailija mutta lainaan mielelläni Tilda-kirjoja kirjastosta. Viimeisin lainani oli Tone Finnangerin ”Tildan talossa”.



Vinkki:
Löysin kirjasta itselleni uuden vinkin. Kirjoittaja vinkkaa pehmohahmojen teosta, ettei pieniä kappaleita kannata leikata kaavan muotoisiksi ennen kuin ompelemisen jälkeen (oheinen kuva A):


Ei ollut itselleni tullut mieleenkään, vaikka tämä nyt tiedettynä kuulostaa itsestään selvältä! Oppia ikä kaikki.

Kommentoi

Jätä kommentti: Millaisia tavaroita haluaisit nähdä minun valmistavan aiemmassa postauksessa esittelemistäni kangaslajitelmista? Tähänastisista kommenteista, 0 kpl, päättelisin, ettette minkäänlaisia. Voiko asia olla niin? Vai onkohan Blogger tehnyt kommenttien jättämisestä turhan hankalaa?

Kommentit

Poppy sanoi…
Taas syntyi huippukiva pussukka! Mäyräkoirakangaspala näyttää myös oikein lupaavalta...
Teje Karjalainen sanoi…
Hei! Uusin pussukkasi on ihana! Onneksi on noita pikkukuvia vanhoihin postauksiin ja nain nama koirulit. Tosi herkulliset varit ja koirat ovat ihanat! x teje

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.