tilkkutyönäyttely tulossa. tilkkukukkia riittää.

Helsingin Tilkkukilta Syyringin "Japani jälleen mielessäni" –tilkkutyönäyttely on avoinna Käpylän kirjastossa 4.-26.5.2010. Esillä on Japanin ja japanilaisuuden innoittamia töitä.

Syyringin pääsivulla on näyttelyn (kirjaston) aukioloajat, osoitteet ja kartta, jonka avulla löytää perille.

Tilkkukukkakatsaus

Tässä pinkki tilkkukukka applikoituna melkein valkoiselle pellavapohjalle. Ja tikkaukset vaihtuvavärisellä helmimuliinilangalla.


Tikkauksia lähikuvassa:


Olen liikuttavan innostunut katselemaan tikkauksia. Alan hiljalleen kehittää ymmärrystä tilkkuilijoille, jotka tikkaavat työnsä käsin.

Kehitin sinisävyiselle tilkkukukkakupongille lisäreunat eli tein tästä tilkkukassin etukappaleen. Takakappaleella on samaa puuvilla-/pellavakangasta ja yksi raita Kaffe Fassettin rinkulakangasta.


Kappaleessa on nyt vanua tilkkukukan alla, mutta ei muualla. Luulen, että lisäreunat kaipaavat hiukan vahvistusta, ennen kuin kokoan kassin. En haluaisi, että kassista tulee liian löprö.

Kommentit

Annika sanoi…
Vau mitä tilkkutöitä olet tehnyt! Tilkkuilu on sellainen käsityömuoto jota en ole uskaltautunut vielä kokeilemaan, mutta haaveissa olisi kyllä kokeilla pian.. :)
Marle sanoi…
Hei, laitoin linkin blogistani tänne, koska tein tuosta sinun kukkasesta itselleni tyynyn. Noita kukkia on kiva tehdä ja saa käytetyksi pois kummallista pientä silppua.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.