vaaleita ja tummia tilkkuneliöitä.

Yritän vierottaa itseäni tilkkukukkien tekemisestä.

Tilkkukukkia tehdessäni käytin jäännöspalavarastoani, jonka huomasin olevan erittäin epäjärjestyksessä. Sieltä ei tahtonut löytää yhtään mitään, ja kun sieltä otti jotain, jäljelle jääneet palat eivät mahtuneet enää entiseen tilaan, vaan paloja tuntui koko ajan tulevan lisää. Toissapäivänä ajattelin, että siivoaisin koko varaston ja ehkä jopa leikkaisin jäännöspaloja vaikka valmiiksi neliöiksi. Nostin varaston (iso paperikassi) olohuoneeseen ja ryhdyin lajittelemaan paloja ja suikaleita samalla katsellen televisiota toisella silmällä.

Jaksoin tehdä työtä tunnin, mutta sen jälkeen homma alkoi maistua niin puulta, että lopetin. Mutta sain sentään osan kankaista lajiteltua. Keräsin kaikki löytämäni valmiit neliöt (kaiken kokoiset) ja tilkut samaan pussiin; toiseen pussiin siirsin kaikki suikaleet (kaiken levyiset ja väriset); ja kolmanteen pussiin panin pienet tilkut. No olihan tämäkin jo jotain.

Eilen sitten kaivoin pienet tilkut ja suikaleet esiin ja ompelin muutamia tummilla ja vaaleilla sävyillä leikkiviä tilkkuneliöitä.

Ensin otin pienet tilkut –kasasta päällimmäisen palan ja leikkasin siitä suunnilleen neliön tilkkuneliön keskipalaksi.


Etsin sitten suikalepussista ensimmäisen käteen sattuvan tumman tai vaalean suikaleen, josta ompelin hirsimökkitekniikalla palan keskineliön joka reunaan. Eli jos keskineliö oli vaalea, otin tumman suikaleen ja jos tumma, otin vaalean suikaleen.

Tässä tuo kuuluisa suikalepussi:


Sain valmiiksi muutaman neliön. Anteeksi epätarkka kuva. Eivätkä väritkään soinnu keskenään, koskapa tein neliöitä ilman värisuunnitelmaa.


Tilkkuneliöt ovat tietysti keskenään eri kokoisia, enkä ole vielä päättänyt, millaista pintaa näistä toteutan. Kunhan nyt saisin suikalepussia hiukan laihemmaksi!

Kommentit

Rva Pioni sanoi…
Tämänkaltaisia villejä aloitelmia elämässä tarvii olla. Jään seuraamaan miten työsi edistyy ja valmistuu. Minulla on monta keskeneräistä pussinpohjalla, mutta sinä saat paljon myös valmista. Kivoja kasseja!
Anonyymi sanoi…
Sinulla on muuten paljon hyviä ideoita, mitä tehdä ylijäämäkankaasta. :) Mutta oletko kokeillut tehdä nunogaria? Eli japanilaisia laukkuja 6 kappaleesta tilkkuneliöitä. :O Osaan itse jotenkuten, mutta en oikein löydä toisiinsa sopivia kankaanpaloja, niin en voi tehdä... :/

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.