menneitä mä muistelen.

Jotta ei pääse käymään niin, ettei kesäkuussa ilmesty yhtään blogikirjoitusta, tekaisen tähän jutun tyyliin ”joka vanhoja muistelee”.

Aloitan kaukaisemmasta menneisyydestä eli kesäkuusta kymmenen vuotta sitten. (KYMMENEN VUOTTA! Kääk!) Julkaisin silloin juttuja melkein liukuhihnalta. Jaoin vaikka minkälaisia keskeneräiskuvauksia ja -kuvia! Silti taisin ylittää itseni julkaisemalla kesäkuussa 2014 kokonaista 24 blogikirjoitusta. 

Kymmenen vuotta sitten

Tasan kymmenen vuotta sitten juttuni ”näenkö punaista” kuulosti siltä kuin olisin puhunut itsekseni. Kuvat olivat myös kaikkea muuta kuin lavastettuja ja aseteltuja!

Jutussani esiintyi esimerkiksi tällainen kuva:
Tuosta aihiosta sukeutui myöhemmin Ruususen päiväuni -niminen tilkkupeitto. Olin valinnut siihen tosi nättejä kankaita. Olenkohan nyttemmin tullut kitsaammaksi? Käyttelen mieluiten resursseja enkä raaskisi leikellä pitkistä kankaistani juuri mitään…

Viisi vuotta sitten

Siirrytään aikajanalla eteenpäin. ”Kahdessadas” -nimisestä kirjoituksesta on vain viisi vuotta. Esittelin pussukantekohistoriani merkkipaalua.

Olin malttanut toteuttaa aika hienot tikkaukset tähän Vesimeloniviboja-pussukkaan!
Tuon jälkeen olen valmistanut vielä 125 pussukkaa lisää.

Neljä vuotta sitten

Kelataan vuosi eteenpäin ja ollaan kesäkuussa 2020. Silloin jaoin auliisti neuvoja! Kuusi tilkkutyövirhettä, jotka kannattaa korjata. 

Laitan tähän täkyksi yhden kuvan. Voit joko arvata, mikä virhe kuvassa näkyy ja tyytyä siihen, tai mieluummin, klikkaa itsesi kirjoitukseen ja katso myös viisi muuta virhettä, jotka kannattaa korjata.

Kolme vuotta sitten

Kesäkuussa 2021 jaoin myös vinkkejä, ja sattumalta saman määrän kuin edellisvuonna. Sillä kertaa ehdottelin, miten väriahdistuksen voisi välttää. 

Tutustu vinkkeihin, jos värien valitseminen tuntuu sinusta vaikealta! Millaiseen vinkkiin tämä kuva mahtaa sopia?

Kaksi vuotta sitten


Kesäkuussa 2022 rakentelin pienistä neliöistä tilkkupeiton keskiosaa. Tilkkuystäväni Eija kyseli juuri viikko sitten, miten sommittelin työn. Tässä olisi hänelle nyt ainakin osa vastauksesta! 

Seuraavan kuvan tilkkupeitto ei liity tapaukseen eli pieniin neliöihin. Kuvan henkilö liittyy saumattomasti kyseiseen muistoon! Ja niin moneen muuhunkin muistoon!
Hän täyttää reilun viikon päästä 18 vuotta. Kuvassa hän oli siis "vasta" 16-vuotias. Näin hiljattain taulukon, jossa kissan elinvuodet oli muunnettu ihmisvuosiksi. Taulukko loppui 16 vuoteen, ja sen ikäinen kissa vastasi sen mukaan 84-vuotiasta ihmistä.

Vuosi sitten

Aloitin koko tämän kirjoituksen oikeastaan voidakseni jakaa seuraavan kuvan vielä uudestaan:
Voi että! Tasan vuosi sitten kuvaamani Noususuhdanne-tilkkupeitto on ihanan värinen ja niin kauniisti tikattu! Muistan silti, etten ollut erityisen vaikuttunut työstäni silloin, kun sain sen valmiiksi.

Onneksi nyt osaan arvostaa tätä! Kuvaa katsellessa tulee mieleen, että entä jos tekisi uuden samalla periaatteella? Resursseja minulla kyllä riittää! 

Juuri tänään

Loppuun jaan vielä upouuden, ennennäkemättömän kuvan tältä päivältä. Olen etsinyt esiin suunnilleen yksivärisehköjä, sinisiä kankaita, joita aion käyttää Ohituskaista-tilkkupeiton uuteen versioon.
Uuden version blokeista tulee hieman isompia. Odotan mielenkiinnolla, miltä ensimmäinen testiblokkini näyttää! Sitten kun vihdoin pääsen projektini pariin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.