sorbettiako?

Tänään esittelen uuden tilkkupeiton, jonka väritys tuo mieleeni sorbetit. Sen nimi on ”Tämä ei ole ruskea”.
Kerroin jo aiemman blogikirjoitukseni muuta mukavaa -osiossa, että ryhdyin rakentamaan blokkeja kauan sitten hyväksi havaitsemallani periaatteella – keskineliö, pari leveää kaitalekierrosta sen ympäri, ja blokin leikkaaminen neljään osaan. Kootaan blokit uudelleen ja sommitellaan tilkkupinta.

Minulla ei ollut väritysperiaatetta, mutta tummuusperiaate oli. Keskineliö oli tumma, sisin kaitalekierros keskivärinen ja uloin oli vaalea. Päätin valita myös kummallisia kangasyhdistelmiä ja tutkia siten, vaikuttavatko tummuusasteet tosiaan lopputulokseen väritystäkin enemmän.

Ehkä tummuusasteet vaikuttavat lopputulokseen paljon. Luulen silti, että Tämä ei ole ruskea -peitosta tuli kivan näköinen, koska valitsin blokkeihin enimmäkseen kivoja kankaita – ja pitäydyin tummuusastesuunnitelmassani.

Olen oudolla tavalla jo unohtanut huhtikuun loppupuolella tapahtuneen viimeistelyvaiheen. En nimittäin muista, millä tavoin päätin, mitkä neljä palaa yhdistyisivät uusiksi blokeiksi. Sen kuitenkin muistan, että jätin valmiit blokit satunnaiseen järjestykseen sommittelulattialle yön yli. Seuraavana päivänä käytin sommitteluseinää päättäessäni blokkien lopullisesta järjestyksestä.
Koska blokit olivat niin isoja enkä ommellut maailman isointa tilkkupeittoa, blokkien yhdistäminen tilkkupinnaksi kävi joutuisasti. Levitin silittämäni pinnan uudelleen sommittelulattialle ja kun Mies tuli yläkertaan, esittelin innoissani uusinta, valmista pintaa.

”Mihin se ruskea peitto tästä hävisi,” hän ihmetteli. Ilmeisesti blokit olivat antaneet ruskean vaikutelman hänelle, kun hän oli nähnyt ne satunnaisessa järjestyksessä lattialla edellisenä iltana.
No, onhan blokeissa toki ruskeitaKIN kankaita ja sävyjä. Päädyin kuitenkin antamaan peitolle tapahtuneeseen viittaavan nimen.

Töölön Tilkkupajan Soile tikkasi longarm-koneellaan tilkkupintaan kivat kukkaset. Ajattelimme, että pyöreät muodot ja kukkakuviot toisivat sopivaa kontrastia kulmikkaille blokeille. Tikkauskuvio toimii hienosti!
Asettelin Tämä ei ole ruskea -peiton pitkäksi kasvaneelle nurmikolle voikukkien päälle. Siksi se näyttää leijuvan (ja tavallaan leijuukin) vähän maanpinnan yläpuolella.
Meidän nurmikkomme on alkukesän ajan niittynä, sillä ajattelemme pörriäisten parasta. Mielenkiintoista, miten monenlaisia kukkia ja muita kasveja siinä kasvaa, kun sitä ei leikkaa.

Valmistujaiskuvat ovat hehkeitä, sillä omenapuu kukki kuvauspäivänä juuri parhaimmillaan.
Kokeilin vielä, näyttäisivätkö vanhat betonilaatat hyviltä kuvissa. Tuntuu siltä, että ajan patinoimat ja silmään hiukan häiritsevän kuluneilta näyttävät pinnat ja tavarat ovat kuvissa edukseen.
Kuvassa näkyy Tämä ei ole ruskea -tilkkupeiton värityksen mielenkiintoinen piirre hyvin. Näyttää siltä kuin keskitummien kankaiden värit olisivat levinneet vaaleiden kehyskaitaleiden puolelle (vaikka värit eivät oikeasti ole levinneet). Ehkä juuri se tuo mieleen sorbetit tai jäätelöt!

Taustakankaaksi löytyi yhtä lailla herkkä kukkakuviokangas, sekin Töölön Tilkkupajasta.
Tämä ei ole ruskea -tilkkupeitto on kooltaan noin 146 cm x 202 cm. Se on viides tänä vuonna valmiiksi saamani peitto – toki yksi valmistuneista oli Huhtikuu-niminen vauvanpeitto eikä siis täyskokoinen tilkkupeitto.
Blokkimallia voin suositella sellaisille tilkkuilijoille, jotka haluavat valmistaa tilkkupeiton nopeasti ja tehokkaasti. Minä leikkasin ensimmäiset palat peittoon 6. huhtikuuta, ja tilkkupinta oli valmis tikattavaksi jo 21.4.

Minun ei tietenkään kannattaisi harrastaa näin nopeita projekteja, koska peittoja on jo nyt kertynyt varastoon. Kaikki työt eivät vain voi olla sellaisia kuin pitkään tekeillä ollut, enimmäkseen 4 cm x 4 cm neliöistä kokoamani tilkkupinta – joka ei siis vieläkään ole valmis. Olisipa ankeaa, kun mitään ei valmistuisi vuosikausiin! Ja olisi se teille blogini seuraajillekin ikävää, kun esittelisin aina vain tätä yhtä ja samaa.
Ompelin ensimmäiset 2x2-neliöblokit lokakuussa 2018, ja projekti on siis edelleen kesken. Toki tässä jo loppu alkaa vähitellen häämöttää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.