valmis! Omega-tilkkupeitto.

Värikkäistä Omega-tilkkublokeista rakentamani peitto – samaten nimeltään Omega – valmistui onneksi aurinkoiseen aikaan, ja pystyin siis ottamaan siitä melko aidon väriset kuvat.
Mitä pidemmälle syksy etenee, sen vaikeammaksi käy luonnollisen väristen kuvien ottaminen. Huokaus. Valoisaa aikaa on koko ajan vähemmän. Ja talvella valo on sinistä ja saa tilkkutyöni näyttämään kalvakoilta.

Tikkautin Omega-peiton tuttuun tapaan mestaritikkaaja Soilella Töölön Tilkkupajassa.
Vaikka Omega-tilkkupintakin oli kiva, niin vasta tikkaus puhaltaa tilkkutyöhön hengen. Valikoimien uusi kiemurakuvio sopi pintaan mainiosti. 

Kuvissa Omega-peiton punaiset osuudet pomppaavat esiin, ja muut värit jäävät sivuosaan. Peitossani on kuitenkin myös vihertäviä ja kellertäviä blokkeja, kuten tästä kuvasta käy ilmi:
Saavutin Omega-peiton myötä merkkipaalun: se on 70. ompelemani tilkkupeitto.
Omega-tilkkupeitto on kooltaan noin 200 cm x 240 cm ja ompelin sen yksinkertaisista, 8,5-tuumaisista neliöblokeista, joissa on 2,5-tuumaisia neliöitä ja kolmio-neliöitä.

Tilkkupinnan koko juju on siinä, että blokit ovat vaikka minkä värisiä, mutta sopivasti. Olen kirjoittanut englanninkielisen väritysohjeen tälle blokille, ja voit hankkia sen itsellesi Tilkkunen-verkkokaupasta:


Peiton valmistumispäivänä oli satanut, eikä pihanurmikko ollut ehtinyt kuivua. Kiikutin peiton läheiselle mäelle ja asettelin heinikkoon kuvattavaksi. Kyllä on syksyistä!
Seuraavana päivänä oli kuivempaa, ja otin lisää kuvia pihassa. Ikivanha penkki sai toimia peittotelineenä. Tässä kuvassa punaiset suorastaan hehkuvat!
Päädyin ompelemaan peiton reunakaitaleen useista eri värisistä pätkistä. Mustaa on eniten.

Olin jo aikaisemmin ostanut Tula Pinkin suunnittelemaa, tuplaleveää puuvillasatiinia Tilkkunen-kaupasta. Se sopi täydellisesti peiton takakankaaksi.
 
Kuvasta ehkä erottaa, että reunakantti on vaihtelevan värinen.

Jos haluat tietää, miten ompelen reunakantin, katso se ohjeestani: Tilkunviilaajan ohjeet: Tilkkupeiton reunan kanttaaminen.

Vielä yksi kuva lähempää.
Omega-tilkkupeiton valmistuttua siirryin kokoamaan tilkkupintaa neljänneshirsimökkiblokeista. Tehtävä on mielenkiintoinen, sillä asettelen blokit kärjelleen, ja olen joutunut aloittamaan kokoamisen peiton nurkasta.
Osa blokeista valitettavasti leikkautuu, kun tasoitan tilkkupinnan. Enkä ole ihan varma, olenko osannut ottaa leikkautuvat blokit huomioon menekkilaskelmissani. Voi olla, että joudun vielä ompelemaan lisää näitä blokkeja (vaikka en kyllä haluaisi)!

Tuntuisi haljulta palata neljäsosahirsimökkiblokkien pariin, sillä sormia syhyttää ommella lisää ja lisää näitä hauskoja resurssipalaneliöitä:
Instagramissä on paljon esimerkkejä toinen toistaan hauskemmista tilkkupinnoista, joita näistä yksinkertaisista blokeista on koottu.
Nyt kun minulla on sommitteluseinäkin, pääsisin järkevästi asettelemaan palojani kivaksi pinnaksi.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei, onko sinun kauniita käsitöitäsi myynnissä jossain? T.Kati
Tilkunviilaaja sanoi…
Hei, Kati! Kiva että tykkäät käsitöistäni! En ole perustanut omaa verkkokauppaa. Olen myynyt vain yksittäisiä kappaleita. Jos olet kiinnostunut lisätiedoista, laita sähköpostia - osoite löytyy profiilistani.
goldencomet sanoi…
Your Omega quilt is beautiful. I love the gradiation from one colour to another. I too have just created a design wall and really enjoy putting my blocks there as I make them. It's fun to see the quilt grow.

Marilyn from Canada

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.